Autor: Kaubandus.ee • 17. aprill 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Prisma Peremarket siseneb Eestis supermarketite turule

Prisma Peremarket on otsustanud siseneda Eestis supermarketite turule. Uue supermarketite keti tugevuseks peab Prisma Peremarketi tegevjuht Janne Lihavainen sarnaselt Prisma hüpermarketitele soodsat hinnataset koos hea teeninduse ja laia kaubavalikuga.

Praegu on Prisma Peremarket Eesti turul 5 hüpermarketiga Tallinnas. Uus supermarketite kett hakkab kanda S-Marketi nime, teatas ettevõte.

„Oleme võtnud vastu otsuse siseneda Eesti supermarketite turule. Paralleelselt Prisma hüpermarketile sobivate pindade otsingutega Eesti suuremates linnades oleme alustanud kuni 10 000 elanikuga linnades oma supermarketitele sobivate asupaikade otsinguid. Lisaks võimaldavad supermarketid paindlikku laienemist Tallinna nendesse piirkondadesse, kus me ei ole täna Prisma hüpermarketitega“ ütles Prisma Peremarketi tegevjuht Janne Lihavainen.

Uue supermarketite keti tugevuseks peab Janne Lihavainen sarnaselt Prisma Peremarketile soodsat hinnataset koos hea teeninduse ja laia kaubavalikuga. Prisma Peremarketi emafirma SOK kontseptisooni kohaselt peavad kontserni hüper- kui supermarketid olema turul omas kategoorias kõige soodsamad.

„Kuna hüpermarketi ehk suurema poe kontseptsioon on efektiivsem kui supermarketi oma, jääb Prisma hüpermarketite eesmärgiks endiselt Eesti kõige soodsama ostukorvi pakkumine, koos laia valiku ja hea teenindusega. Avatava supermarketite keti eesmärk on olla selge hinnaliider supermarketite kategoorias. Vaadates tänaseid turu arenguid ning tarbijate ootusi on soodsa hinna ja hea kvaliteeditasemega supermarketi ketile Eesti turul kindlasti ruumi,“ sõnas Lihavainen. Uus supermarketite kett hakkab kandma S-Marketi nime.

Võrreldes hüpermarketiga on supermarketid oma pindalalt väiksemad ning nendes müüdava tarbekauba osakaal on väiksem kui hüpermarketites. Supermarketis moodustavad põhiosa toidukaubad, kuid lisaks on saadaval valik esmatarbekaupu, nagu sokid, pesupulbrid, seebid jne. Võrreldes hüpermarketitega paiknevad supermarketid tarbijate kodudele lähemal ning ka väiksemates asulates.

„Kui standardite kohaselt jääb ühe supermarketi suurus vahemikku 300-2500 m², siis plaanime oma uued supermarketid rajada pindadele 1500-3000 m², mis ületab turu keskmist ja võimaldab pakkuda laiemat tootevalikut ja rohkem avarust liikumiseks,“ lisas Prisma Peremarketi tegevjuht Janne Lihavainen.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757