Ilma menüüta talurestoran

Otepää lähedal asuva Tammuri talu peremees,
kokapaberiteta Erki Saar on aita sisustanud restorani, kus menüüd ei ole ja kus
peremees askeldab üksi ehk täidab ühel ajal nii koka kui ka kelneri rolli.

Saare valmistatud hõrgutisi saab maitsta aga vaid siis, kui oled päev-kaks varem ette helistanud. "Kuna tahan pakkuda klientidele ainulaadsust ja privaatsust, siis teen söögid ning katan lauad vaid ühele seltskonnale," põhjendab Saar etteteatamise vajadust. Samuti ei tea külalised kunagi, mida neile söögiks pakutakse. "See on neile üllatus, sest alati teen midagi uut," lausub Saar ja lisab, et menüüd tal pole ja päevapraadi siit ei saa.

Saar, kelle eesmärk on teenindada ja suhelda iga kliendiga personaalselt, ütleb siiski, et inimvõimetel on piir. "Kui on juba üle 15 inimese, olen endale kellegi kööki appi kutsunud," täpsustab Saar. Kõige enam on tal korraga olnud 23 inimest. Nädalas teenindab Saar tavaliselt kahte kuni nelja seltskonda. Saare kinnitusel on praegu osa külastusaegu kinni pandud juba juuni- ja juulikuusse. Üks söögikäik Tammuri restoranis maksab umbes 100 krooni.

Eesti tuntuim kokk, restoranide Gloria ja Egoist omanik Dmitri Demjanov tunnistab, et pole Tammuri talurestoranist varem midagi kuulnud. "Igati tänuväärt ettevõtmine," kõlab Demjanovi esmakommentaar. Kuuldes, mida ajakirjanikule pakuti, lisab Demjanov, et ingver, mozzarella ja šokolaad ei kõla eriti hästi. "Kõik, kes restoraniäriga alustavad, tahavad hästi peened olla, aga restoran ei pea olema vaid trühvlid ja hanemaks," lausub Demjanov.

Tema sõnul ei ole maal vaja linnarestorani matkida. "Kui aidast restoran teha, peab kõik olema tervik," räägib Demjanov. "Erki Saarel ei ole mõtet menüüd iga kord vahetada, vaid ta võiks välja mõelda talumenüü ja pakkuda hitte, mis tal eriti hästi välja tulevad."

Erki Saare kinnitusel ei pretendeeri ta tipprestoranidega konkureerima. "Tahan, et inimestel oleks minu restoranis hea olla ning et minu tegemine labast muljet ei jätaks," rõhutab Saar. Ta peab restoranipidamist elustiiliks.

"Ühtlasi võimaldab see mul 30hektarilist talu pidada ja samas olen kogu aeg kodus oma tütre jaoks olemas," lisab Saar.

Osale arutelus

Toetajad

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Grossi Toidukaubad: tööajaarvestus muutus kordi lihtsamaks

Grossi Toidukaupade poeketi operaatorfirma OG Elekra AS võttis suvel kasutusele uudse Begin’i tarkvararakenduse, mis muudab aeganõudva tunni- ja tükitöö arvestuse paberil automatiseerituks igakuiseks tööaruannete esitamise ning palgaarvestuse ajakokkuhoidvamaks ja läbipaistvamaks.

Jaekaubandus – kas valida jäik või paindlik laoarvestuse meetod?

Kaalutud keskmine kui lihtsamini hallatav meetod jaekaubanduses, on enam levinud kui FiFO, sest võimaldab lihtsustatud laoliikumist ning kiire jaemüügi puhul üliolulist miinusesse müüki.

Statistika

Käsi­raamatud