Ameerikanurga Äriparki tuleb üle 110 000 m² kauplusi

AS Süda Maja arendatavasse 85hektarisse
Ameerikanurga Äriparki tuleb Eesti üks suurimaid kaubandusparke. Norra
arhitektuuribüroo AMB Arkitekteri koostatud eskiisprojekti järgi on
kauplusepinda üle 110 000 m², teatas firma.

„Ameerikanurga Äripargi kaubanduspargi vastu tunnevad huvi eelkõige Eesti turul praegu veel esindamata kaubandusketid,“ ütles AS Süda Maja juhataja Veiko Murruste. „Tegemist on keskmisest suuremat müügipinda nõudvate ettevõtetega, kelle seas on näiteks toidukaupade, mööbli, ehitus- ja sisustuskaupade ning koduelektroonika müüjad.“

„Arenenud turgudel on tavapärane, et suured kauplused on koondunud kesklinnast väljapoole, magistraalide ristumiskohtadesse, kuhu on hea ligipääs, palju parkimiskohti, piisavalt ruumi kauplustele ja ladudele. Lisaks on äripargi kaubanduspargis kesklinnast ja kaubamajadest madalamad kulud,” lisas Veiko Murruste.

„Ameerikanurga Äripargi kaubanduspargi arendamine toimub etapiviisiliselt. Käesolevas etapis lähtub planeering konkreetsete kaupluseoperaatorite vajadustest: nende kaubanduspinna suurusest, paiknemisest pargis ning parkimiskohtade arvust. Teise etapi juurde asume siis, kui esimese etapi ankurrentnikud on paigas,“ rääkis Veiko Murruste.

Ameerikanurga Äripargi Arhitektuurse eskiisprojekti tegi Norra arhitektuuribüroo AMB Arkitekter, kes töötas välja Ameerikanurga Äripargi kaubandushoonete, parkimisplatside, teede ja haljastuse paigutuse, määras arhitektuursete lahenduste lähtekohad, sealhulgas materjalide ja värvide valiku ning muud põhimõtted hoonete projekteerimiseks. Ameerikanurga Äripargi liiklusskeemid töötati välja koostöös teedeprojekteerimisele spetsialiseerunud ettevõttega WSP Sweden International AB Rootsi kontoriga, kes on ka Tallinna ringtee rekonstrueerimisprojekti üks autoritest.

Ameerikanurga Äripark kerkib Rae valda, Jüri asula lähedusse 10 km kaugusele Tallinna linnapiirist.

Osale arutelus

Toetajad

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

HKScan otsib KATEGOORIAJUHTI

HKScan Estonia AS

27. september 2017

Tarkvara

Innovatiivne ja suurte võimalustega Microsoft Dynamics NAV keskmistele ja suurtele ettevõtetele

Dynamics NAV on Microsofti majandustarkvaradest globaalselt enim müüdud ja kiiremini arenev lahendus, mida on viimasel kümnendil jõuliselt arendatud.

Jaekaubandus – kas valida jäik või paindlik laoarvestuse meetod?

Kaalutud keskmine kui lihtsamini hallatav meetod jaekaubanduses, on enam levinud kui FiFO, sest võimaldab lihtsustatud laoliikumist ning kiire jaemüügi puhul üliolulist miinusesse müüki.

Statistika

Teabevara