Ameerikanurga Äriparki tuleb üle 110 000 m² kauplusi

AS Süda Maja arendatavasse 85hektarisse
Ameerikanurga Äriparki tuleb Eesti üks suurimaid kaubandusparke. Norra
arhitektuuribüroo AMB Arkitekteri koostatud eskiisprojekti järgi on
kauplusepinda üle 110 000 m², teatas firma.

„Ameerikanurga Äripargi kaubanduspargi vastu tunnevad huvi eelkõige Eesti turul praegu veel esindamata kaubandusketid,“ ütles AS Süda Maja juhataja Veiko Murruste. „Tegemist on keskmisest suuremat müügipinda nõudvate ettevõtetega, kelle seas on näiteks toidukaupade, mööbli, ehitus- ja sisustuskaupade ning koduelektroonika müüjad.“

„Arenenud turgudel on tavapärane, et suured kauplused on koondunud kesklinnast väljapoole, magistraalide ristumiskohtadesse, kuhu on hea ligipääs, palju parkimiskohti, piisavalt ruumi kauplustele ja ladudele. Lisaks on äripargi kaubanduspargis kesklinnast ja kaubamajadest madalamad kulud,” lisas Veiko Murruste.

„Ameerikanurga Äripargi kaubanduspargi arendamine toimub etapiviisiliselt. Käesolevas etapis lähtub planeering konkreetsete kaupluseoperaatorite vajadustest: nende kaubanduspinna suurusest, paiknemisest pargis ning parkimiskohtade arvust. Teise etapi juurde asume siis, kui esimese etapi ankurrentnikud on paigas,“ rääkis Veiko Murruste.

Ameerikanurga Äripargi Arhitektuurse eskiisprojekti tegi Norra arhitektuuribüroo AMB Arkitekter, kes töötas välja Ameerikanurga Äripargi kaubandushoonete, parkimisplatside, teede ja haljastuse paigutuse, määras arhitektuursete lahenduste lähtekohad, sealhulgas materjalide ja värvide valiku ning muud põhimõtted hoonete projekteerimiseks. Ameerikanurga Äripargi liiklusskeemid töötati välja koostöös teedeprojekteerimisele spetsialiseerunud ettevõttega WSP Sweden International AB Rootsi kontoriga, kes on ka Tallinna ringtee rekonstrueerimisprojekti üks autoritest.

Ameerikanurga Äripark kerkib Rae valda, Jüri asula lähedusse 10 km kaugusele Tallinna linnapiirist.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara