Endine linnapea tahab rajada Pärnu suurima kaubanduskeskuse

Pärnu linnavalitsuses kehtestatud Kilgi 4
ja 4a detailplaneeringu järgi saab ärimees ja endine linnapea Einar Kelder
rajada praeguse Härma kaubahoovi asemele 30 000 ruutmeetri suuruse ehk
Kaubamajakast poole suurema kaubanduskeskuse.

Keldri sõnade kohaselt kavatsetakse kaubanduskeskus ehitada kolmes etapis: esimeses järgus peaks Kilgi tänava äärde kerkima Maxima 5000ruutmeetrise ehitusaluse pinnaga kuni kahekorruseline kauplus, teises järgus on kavas lammutada vanadest sõjaväegaraažidest rajatud praeguse kaubakeskuse hoonetiivad ja ehitada asemele 15 000ruutmeetrine kuni kolmekorruseline ostukeskus, kolmandas järgus saaks ehitada veelgi juurde 10 000 ruutmeetrit kaubanduspinda.

Keldri sõnade järgi ei ole Maxima esimese järgu ehitamise aega väja öelnud, kuid tõenäoliselt jääb see sellesse aastasse.

Maxima Eesti OÜ avalike suhete juht Erki Erilaid nii optimistlik siiski pole. “Tahaksime sinna poe teha, kuid lahtisi otsi on palju, see asi on veel väga kaugel. Sel aastal kindlasti midagi ehitama ei hakata,” ütles ta.

Kaubanduskeskuse teise etapi ehitamisega on Keldri sõnade järgi kavas alustada järgmise aasta teises pooles. Selleks ajaks peaks valmima arhitekt Meeli Truu ja projekteerimisfirma Nord Projekti projektlahendus ja kopa saaks maasse lüüa. Kui järgmise aasta teises pooles saab ehitama hakata, peaks kaubanduskeskus valmima 2010. aastal, seletas Kelder.

Kolmanda ehitusjärguga midagi kindlat Keldri sõnutsi kavandatud ei ole. “Planeeringuga jääb selline võimalus,” rääkis ta.

Ühegi võimaliku rentnikuga Keldri sõnutsi kokkuleppeid sõlmitud ei ole.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik!

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara