WineStore: meil läheb alkoholiäri veel hästi

Wine Store OÜ tegevjuht Tõnu Kraus ütles,
et vaatamata Tallinna linna avaldusele, et alates 2004. aastast on alkoholimüügi
piirangute tõttu suletud 100 kauplust, läheb neil veel väga hästi.

"Nii palju kui meil on turiste, on ka meie müük,“ ütles Kraus aripaev.ee-le ning lisas, et praegu on raske öelda, kuidas neil täpselt edaspidi läheb, kuna suurem aktsiisitõus on alles ees. Tema kinnitusel on WineStore’i raske võrrelda teiste alkoholikauplustega, kuna klient on eelkõige turist. Selle aasta nelja kuu põhjal võib öelda, et müük vähenenud ei ole, vaid võib isegi öelda, et on olnud väike tõus.

Krausi kinnitusel on turistid väga ära hirmutatud ja iga päev tuleb kirju, kus soovitakse teada, millistel kuupäevadel kauplus avatud on ja millised piirangud alkoholi ostmisele on. Samuti on iga läheneva püha ootuses väga närvilised WineStore’i rootslastest omanikud, sest Harju maavalitsus teeb alkoholi müüki piiravaid otsuseid tihti viimasel minutil, mis tekitab äris segadust, kuna interneti teel tehtud tellimusi ei ole võimalik piiranguga päeval kliendile kätte anda ega ka talle sellest õigel ajal ette teatada. Ühe näitena toob ta juhuse, kui õhtul kell 19 saabus otsus järgmisel päeval kell 13 kehtima hakkava piirangu kohta.

Ka praegu ei tea Harju maavalitsus ette, millised piirangud tulevad näiteks selle aasta jaanipäeva ajal. Internetitellimustega tuleb tema sõnul jälle jama. "See on minu klientide petmine,“ ütles Kraus.

„Ma saan tootjatest täitsa aru. Poliitikud nad väga raskesse seisu pannud,“ ütles Kraus, kelle sõnul on tegemist eelkõige populistlike otsustega. „Kui tootjatel läheb piirangute tõttu halvasti, mõjutab see ka meid,“ sõnas tegevjuht.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara