Selver: heik oli tervisele ohtu

Veterinaar- ja Toiduameti Harjumaa
veterinaarkeskuse kinnitusel oli kuumsuitsu heigist leitud uss tervisele ohutu.
Sügavkülmas fikseeritud ja kuumsuitsutamise läbinud kalade lihakered ei sisalda
nakatumisvõimelisi parasiite, teatas Selver.

„Selver vabandab kliendi ees tekkinud ebamugavuste pärast ning loodame südamest, et edaspidised kokkupuuted Selveriga on jälle positiivsemad,“ lausu A-Selver ASi tegevdirektor Iivi Saar. „On oluline rõhutada, et kuumsuitsu heigist leitu näol oli tegemist esteetiliselt ebameeldiva nähtusega ning tervise pärast muretseda pole põhjust: termotöötlemine tapab kõik teadaolevad bakterid.“

Iivi Saare kinnitusel jätkab Selver koostööd AS-ga M.V.Wool. „AS M.V.Wool on Selverite kalalette pikaajaliselt opereerinud ning teeb seda ka edaspidi. Selver seab oma operaatoritele ja tarnijatele alati väga kõrged tingimused. Kõnealune kuumsuitsu heigi juhtum on kahetsusväärne ja ebameeldiv ning ma usun, et midagi taolist enam ei juhtu,“ rääkis Iivi Saar.

„Toiduainetööstused teevad alati kõik endast oleneva, et tarbijani jõuaks kvaliteetne ja tervisele ohutu toode. Loomne, sealhulgas kala tooraine võib sisaldada parasiite, kuid termotöötlemisega muudetakse toode inimesele ohutuks. Tööstuses kontrollitakse parasiitide olemasolu visuaalselt. Tegutseme kala ostu, töötlemise ja müügiga alates 1994. aastast ning sellise juhtumiga puutume kokku esmakordselt. Nagu selgus analüüsi tulemusena, oli tegemist hammasvaalaliste peamiselt delfiinilaadsete parasiidiga, mis paiknes kala lihas ja jäi seetõttu visuaalsel kontrollil märkamatuks. Võtame juhtumist õppust ning vabandame kliendi ees,“ sõnas AS M.V.Wool müügijuht Indrek Rajangu.

„Kuna mainitud juhtum tekitas kõnealusele perele palju segadust ja meelehärmi, siis soovime pakkuda kompensatsiooniks neile ASi M.V Wool sortimendist kuumsuitsu lõhe, mis on esinduslik toode peolauale,“ rääkis Indrek Rajangu.

Kuumsuitsu heigi (Merluccius Hubbsi) tooraine tuleb Argentiinast ja Uruguaist sügavkülmutatuna ja roogituna (-18- -20C). M.V.Wool säilitab kogu suitsukala toorainet külmutatuna. Kuumsuitsu töötluse puhul kasutatakse temperatuuri +70-80 C. Seega on suitsukala puhul tooraine läbinud kahekordse termotöötluse: pikaajalise külmutamise -18 kuni -20 C ja kuumsuitsutamise +75C.

Osale arutelus

Toetajad

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

HKScan otsib KATEGOORIAJUHTI

HKScan Estonia AS

27. september 2017

Tarkvara

Jaekaubandus – kas valida jäik või paindlik laoarvestuse meetod?

Kaalutud keskmine kui lihtsamini hallatav meetod jaekaubanduses, on enam levinud kui FiFO, sest võimaldab lihtsustatud laoliikumist ning kiire jaemüügi puhul üliolulist miinusesse müüki.

Innovatiivne ja suurte võimalustega Microsoft Dynamics NAV keskmistele ja suurtele ettevõtetele

Dynamics NAV on Microsofti majandustarkvaradest globaalselt enim müüdud ja kiiremini arenev lahendus, mida on viimasel kümnendil jõuliselt arendatud.

Statistika

Teabevara