Selver: heik oli tervisele ohtu

Veterinaar- ja Toiduameti Harjumaa
veterinaarkeskuse kinnitusel oli kuumsuitsu heigist leitud uss tervisele ohutu.
Sügavkülmas fikseeritud ja kuumsuitsutamise läbinud kalade lihakered ei sisalda
nakatumisvõimelisi parasiite, teatas Selver.

„Selver vabandab kliendi ees tekkinud ebamugavuste pärast ning loodame südamest, et edaspidised kokkupuuted Selveriga on jälle positiivsemad,“ lausu A-Selver ASi tegevdirektor Iivi Saar. „On oluline rõhutada, et kuumsuitsu heigist leitu näol oli tegemist esteetiliselt ebameeldiva nähtusega ning tervise pärast muretseda pole põhjust: termotöötlemine tapab kõik teadaolevad bakterid.“

Iivi Saare kinnitusel jätkab Selver koostööd AS-ga M.V.Wool. „AS M.V.Wool on Selverite kalalette pikaajaliselt opereerinud ning teeb seda ka edaspidi. Selver seab oma operaatoritele ja tarnijatele alati väga kõrged tingimused. Kõnealune kuumsuitsu heigi juhtum on kahetsusväärne ja ebameeldiv ning ma usun, et midagi taolist enam ei juhtu,“ rääkis Iivi Saar.

„Toiduainetööstused teevad alati kõik endast oleneva, et tarbijani jõuaks kvaliteetne ja tervisele ohutu toode. Loomne, sealhulgas kala tooraine võib sisaldada parasiite, kuid termotöötlemisega muudetakse toode inimesele ohutuks. Tööstuses kontrollitakse parasiitide olemasolu visuaalselt. Tegutseme kala ostu, töötlemise ja müügiga alates 1994. aastast ning sellise juhtumiga puutume kokku esmakordselt. Nagu selgus analüüsi tulemusena, oli tegemist hammasvaalaliste peamiselt delfiinilaadsete parasiidiga, mis paiknes kala lihas ja jäi seetõttu visuaalsel kontrollil märkamatuks. Võtame juhtumist õppust ning vabandame kliendi ees,“ sõnas AS M.V.Wool müügijuht Indrek Rajangu.

„Kuna mainitud juhtum tekitas kõnealusele perele palju segadust ja meelehärmi, siis soovime pakkuda kompensatsiooniks neile ASi M.V Wool sortimendist kuumsuitsu lõhe, mis on esinduslik toode peolauale,“ rääkis Indrek Rajangu.

Kuumsuitsu heigi (Merluccius Hubbsi) tooraine tuleb Argentiinast ja Uruguaist sügavkülmutatuna ja roogituna (-18- -20C). M.V.Wool säilitab kogu suitsukala toorainet külmutatuna. Kuumsuitsu töötluse puhul kasutatakse temperatuuri +70-80 C. Seega on suitsukala puhul tooraine läbinud kahekordse termotöötluse: pikaajalise külmutamise -18 kuni -20 C ja kuumsuitsutamise +75C.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara