JTI müüs Tobaccoland Eesti leedulaste firmale

JTI sõlmis lepingu Leedu edasimüügifirmaga
Eugesta, kellele JTI müüb oma tütarettevõtte Tobaccoland Eesti.

Täna müüb JT International (JTI) kohaliku edasimüügi- ja logistikafirma Tobaccoland Eesti Eugestale, teatas firma. Leping jõustub 1. juulil.

Aasta tagasi ostis JTI maailma suuruselt viienda tubakafirma Gallaher Plc, kellele kuulus edasimüüja ja logistikafirma Tobaccoland Eesti. Viimane on edukas 38 töötajaga ettevõte, mille 2008. aasta prognoositav käive on 600 miljonit krooni.

JTI on veendunud, et UAB Eugesta juhib edukalt logistika- ja edasimüügiäri. Sellest lähtudes leppisid JTI ja Eugesta kokku, et Tobaccoland Eesti jääb JTI sigarettide ainuedasimüüjaks Eestis ka edaspidi.

Eugesta (www.eugesta.lt) on Baltimaades tuntud edasimüügifirma, olles Leedu ja Läti üks juhtivaid edasimüügi- ja logistikafirmasid.

”JTIga sõlmitud leping tagab sujuva ülemineku ja aitab meil edukalt siseneda Eesti edasimüügi- ja logistikaärisse. Plaanime laiendada nii Tobaccoland Eesti tootevalikut kui suurendada töötajate arvu,” ütles Eugesta peadirektor Kestutis Stabingis.

”Oleme kindlad, et JTI ja Eugesta vahel sõlmitud leping võimaldab mõlemal ettevõttel keskenduda oma põhitegevusele ja tugevdada nii Tobaccoland Eesti kui JTI positsiooni Eesti turul,” ütles JTI Baltimaade peadirektor Roger Lamb.

JTI jätkab oma tegevust Eestis, keskendudes sigarettide (Winston, Camel, Glamour, LD, Rumba, Leek) marketingile ja müügile. JTI turuosa on 28%, olles suuruselt teine tubakafirma siinsel turul.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Erply veebipõhine kassa- ja laotarkvara

Erply on veebipõhine kassa- ja laotarkvara, mis on suunatud hulgimüügi, jaemüügi ja teeninduse valdkonnale. Kõik vajalik on standardlahenduses olemas ning lihtsasti juurutatav.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara