Pindmaa: Kurb, et Eesti ettevõtted lähevad välismaalaste kätte

Endine Wõro Kommerts AS juht ja praegune
Pintmann Grupp OÜ omanik Aigar Pindmaa sõnul on kurb, et jälle üks eestimaine
ettevõte läheb välismaalaste kätte.

„Kurb on, et suured eestimaised asjad lähevad väliskapitali kätte,“ ütles Pindmaa aripaev.ee-le kommentaariks Wõro ostu kohta Atria Grupi poolt. Tema sõnul ei saa kindlasti öelda, et oleks olnud halb tehing, aga ettevõtete välismaalastele andmine teeb siiski natuke kurvaks teda kui Wõro ülesehitajat ja endist töötajat.

Rõõmsam on tema meelest aga asjaolu, et töökohad jäävad alles ja loodetavasti on töötajatel uute omanike all endiselt hea.

Küsimusele, mida võib Atria Grupi laienemine Eestis turuosadega teha, vastas Pindmaa, et kindlasti toimuvad mingid muutused. „Kindlasti kedagi see mõjutab, aga täpselt ei oska öelda, mis ta kaasa toob.“

Soome lihakontsern Atria Grupp kiirendab oma kasvu Eestis ja ostis ära kaks lihatööstust AS Wõro Kommerts ja AS Vastse-Kuuste Lihatööstus. AS Wõro Kommertsi aktsiakapitalist on tehingu objektiks 97,7 protsenti.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Erply veebipõhine kassa- ja laotarkvara

Erply on veebipõhine kassa- ja laotarkvara, mis on suunatud hulgimüügi, jaemüügi ja teeninduse valdkonnale. Kõik vajalik on standardlahenduses olemas ning lihtsasti juurutatav.

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara