Rahumaa: Wõro müük turgutab Kalevi ja Tere ostuprotsessi

Wõro Kommerts AS-i aktsionäri Finare System
juhatuse liige Indrek Rahumaa sõnul saab Wõro müügist teenitud tuluga turgutada
AS Kalevi ja AS Tere ostu.

„Jah ikka….äritegevuse laiendamiseks,“ ütleb Rahumaa otsi lahti jättes Wõro Kommertsi müügist Atria Grupile saadud raha edasiinvesteerimise kohta. Küsimusele, kas äkki läheb raha Kalevi ja Tere ostmisse, vastas Rahumaa, et kindlasti aitab müügist teenitud summa ka sellele tehingule kaasa.

Müümise tagamaadest rääkides Rahumaa mõtleb veidi ja ütleb siis: „Põhimõtteliselt oli Atrial strateegiliselt suur huvi ostmise vastu.“ Tema sõnul oli Atria huvi Wõro vastu juba pikka aega suur, kuid täpsemaid põhjuseid, miks oli huvi sedavõrd suur jagab ilmselt Atria ise, sõnas ettevõtja.

„Jäime rahule jah, muidu poleks teinud,“ naerab Rahumaa, küsimuse peale, kuidas läks tehing. Pikaajaline Atria-poolne huvi tõi Rahumaa sõnul õiglase hinna, kuigi numbritest lepingu konfidentsiaalsuse tõttu rääkida ta ei saa.

Rahumaa sõnul kuulus Wõro aktsionärile AS Finare System 34% aktsiakapitalist ja kuna enamusosaluse ost ei õnnestunud ning finantsinvesteeringutest huvitatud ei oldud, otsustatigi müügi kasuks. „Protsess oli pikaajaline ja me ei leidnud hinnas kokkulepet,“ põhjendas Rahumaa enamusosaluse ostmise võimatuks osutumist.

Wõro Kommerts juhatuse liige ja juht Kaido Kaare ütles seoses ettevõtte minekuga Atria Grupi alla, et kuigi ta ei tea täpselt, mis edasi saama hakkab, jääb praegu on kõik vanaviisi.

Kaare soovitas ostu-müügi toimumise küsimustes pöörduda aktsionäri OÜ Imco Valdus poole, mille juhatuse liige Lembit Ülper aripaev.ee-le kommentaari enne järgmist nädalat ta ei anna ning kiirustas kõnet lõpetama.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara