Pangajuht: oodata on mõne rahvuslikult olulise ettevõtte krahhi!

„Allakäik jätkub, varem või hiljem on
oodata mõne rahvuslikus mastaabis olulise ettevõtte krahhi,” leiab Svenska
Handelsbankeni asepresident ja majandusekspert Bo Kragh.

“Väga raske on teha täpseid ajalisi prognoose,” hindab mees ajalehele Pealinn/Stolitsa antud intervjuus Eesti majanduse seisu. “Lühidalt öeldes on olukord praegu järgmine: allakäik jätkub, varem või hiljem on oodata mõne rahvuslikus mastaabis olulise ettevõtte krahhi. Siis pole enam oluline, mida räägib peaminister, mida president, rahandusminister või Eesti Panga president. Kõik pankurid tormavad siis ühes suunas nagu jalgpallurid platsil, sest psühholoogiline olukord on säärane. Ja see suund ei ole Eestile kasulik.”

Küsimusele, mis juhtuks, kui Eesti devalveeriks krooni, vastab ta: “Protsendimäärad langeksid otsekohe järsult,” leiab ta. “See ei päästaks kõiki, küll aga paljusid, kes seisavad isikliku pankroti lävel, ka osa ettevõtteid. See ei ole imerohi, kuid parandaks olukorda. Tootmine muutuks odavamaks. Importi jääks vähemaks. “

Küsimusele, kas Eesti majandusprobleemide põhjus on maailma majandusolukord või valitsuse tegevus, vastab mees järgnevalt. “Mis puutub intensiivsesse kinnisvaraärisse, mis Eestile karuteene osutas, siis see on rahvusvaheline fenomen, millega aeg-ajalt ikka ühes või teises riigis kokku puututakse,“ rääkis Kragh. “Transiitvedude vähenemine on aga ilmselgelt teie endi “teene”. Ei maksa aga ka unustada, et Venemaa soovib alati omada just ühte halba naabrit ning varem oli selleks Läti. Nüüd on Eesti selle koha üle võtnud.”

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara