Autor: Kaubandus.ee • 3. juuli 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Viking Motorsi juht: automüügi kukkumine on normaalne

Viking Motorsi juhatuse esimees Üllar Tanibergi sõnul on automüügi kukkumine 25% täiesti normaalne Eesti jahtuvas majanduses.

"Täiesti normaalne müük Eesti jahtuvas majanduses. Olles Eesti automüügis 15 aastat osalenud, tõmban natuke paralleele 1997 ja 1998. aastaga. Eelmise aasta müüginumbreid ületada ongi tänases majanduskeskkonnas kaunis keeruline. Samas on marke ja mudeleid, mille müük on kasvanud, aga üldmüük on muidugi langenud võrreldes eelmise aastaga," kommenteeris ta automüügi 25%list langust.

"Ameerikas toodetud ja Euroopas uutena müüdud autode müüginumbrid kajastavad üldjoontes turu trende ehk siis müük on languses. Peale Hummeri, mida on Eestis müüdud lausa 50% enam kui 2007. aastal. Selle põhjus pole aga mitte eestlaste suur Hummeri lembus vaid Cadillac Corvette Hummer Europe alustas eelmise aasta teises pooles Euroopas uue müügistruktuuriga ja ka Eestis alustas tegevust esimene ametliku müüja ja teenindaja - As Viking Motors. Eelmise aasta lõpul avatud müügisalong ja mudelite värskendused ongi kasvanud müüginumbrite põhjuseks. Mis aga puutub kaubamärgi müüki, siis sarnaseid mõtteid arendavad ka teised suured autotootjad. Erinevaid brände on müüdud ja ostetud läbi aegade ja usun, et see jätkub ka edaspidi. Täna on jätkuvalt võimalik tellida ja osta Hummeri erinevaid mudeleid," vastas ta, kuidas Ameerika autode müük edeneb.

"Võrreldes 2007. aastaga tõusvaid müüginumbreid annab ilmselt oodata. Müüginumbrid muutuvad ikka koos majandusega," ennustas mees.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757