Autor: Kaubandus.ee • 4. juuli 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eurosetil Ülemiste keskusesega leping juba lõpetatud

Ülemiste keskuse tegevdirektor Guido Pärnits ütles aripaev.ee-le, et Euroset, kellel on ka Ülemiste keskuses Techmarketi mobiilipood, on oma lepingu juba üles öelnud.

„Oleme kahepoolselt kokku leppinud lepingu lõpetamises,“ sõnas Pärnits. Praegu veel pood töötab, kuid uus rentnik on juba peaaegu leitud.

Pärnits ei tahtnud teise firma asju väga kommenteerida, kuid teadis, et jutud firma lahkumisest on käinud juba mitu kuud. „Meil keskuses oli neil hea pood. Ma ei tea, kuidas teistes kohtades läks, kuid siin olid neil head käibenumbrid,“ lisas ta.

„Ilmselt oli Eesti mobiiliturg nii täis, et nad ei leidnud turgu ja turuosa,“ kommenteeris Euroseti lahkumist EMT avalike suhete juht Kaja Pino.

Ta lisas, et eestlane on harjunud oma telefoni operaatori juurest ostma ja ju ei läinud selle harjumuse muutmine hästi. Pino sõnul on näha majanduse jahtumise märke ka mobiiliturul, kuid midagi katastroofilist ei ole. „Inimesed lükkavad telefoni ostmist edasi nagu muu koduelektroonikagi puhul, kui just kohe vaja ei ole,“ lisas ta.

Venemaa mobiiltelefonide jaemüüja Euroset, kes kaupleb Eestis Techmarket kaubamärgi all, teatas kolmapäeval, et lahkub nii Eestist, Lätis kui ka Leedust. Põhjuseks liigkõrged püsikulud ning heitlik majandussituatsioon, vahendab NEWSru.com.

Kahe aastaga Balti riikidesse 68 poodi loonud Euroseti juht Jevgeni Tšitšvarkin sõnas, et maailmavallutuslike plaanide eest peab ikka maksma. „Me ei korda sellist viga uuesti. Me avame kõik poed uuesti ja seda meile olulistes ja kasulikes piirkondades. Peamiselt Moskva lähistel,” selgitas Tšitšvarkin.

Emaettevõttel Euroset on rohkem kui 6000 kauplust üle Euroopa ja Aasia. Eestiis on Techmarketil 23 kauplust.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757