Pillesaar: majandusstruktuur toodab vaeseid inimesi

Tarkade töötajate ehk majanduse päästmise
ideid viljeleva rühma liige Jaan Pillesaar ütles aripaev.ee-le antud online
intervjuus, et jätkates praeguse majandusstruktuuriga on 10 aasta pärast Eestis
üsna palju vaeseid inimesi.

Pillesaar vastas, et tunneb muret Eesti majanduse pärast. „Ja kõige rohkem sellepärast, et praeguse majanduse struktuuriga jätkates Eesti on ka 10 aasta pärast riik, kus on suhteliselt palju suhteliselt vaeseid inimesi.“

Tema sõnul on tõsi ja mõnedele ehk ebameeldiv tõde, et rikkad inimesed saavad rikkamaks igal juhul, sest nemad teenivad oma raha kapitalist, korraga paljudest riikidest ja neil ei ole vaja ka Eesti riigi abi oma raha teenimiseks. „Minu soov on see, et 100% rahva elu paremaks läheks. Et kõigil oleks Eestis tulevikus parem elada. Selleks aga tulebki muuta majanduse struktuuri, motiveerida inimesi looma rohkem kõrge lisaväärtusega töökohti. Saama rikkaks,“ ütles Jaan Pillesaar ning lisas, et kui saada rikkaks ausal teel, ei ole rikkuses midagi halba.

Ta võrdles riigi majandust piltlikult rongiga, mida veavad kõige ettevõtlikumad inimesed ehk need, kellest saavadki rikkad ja nende inimeste käes on äride eelarved ja otsused ehk otsused milliseid vaguneid rongi külge haakida. „Sellele rongi eest tuleb riigil tarad ära võtta ja rong veab ise järgi kogu ülejäänud majanduse, sest ega ettevõtja üksi väärtust ei loo - väärtust loovad töötajad. Ettevõtja vaid korraldab seda tööd, võtab riskid (kasumi või kahjumi) ja müüb töö tulemusi.“

Kes tahavad, trügivad rongis etteotsa, annavad endale ise tööd 24 tundi päevas - nemad on ettevõtjad. Kes tahavad, istuvad rahulikult keskel või taga, ei ole ka midagi valesti, jutustas Pillesaar oma mõtet edasi.

Loe intervjuud Jaan Pillesaarega pikemalt siit.

Osale arutelus

Toetajad

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

HKScan otsib KATEGOORIAJUHTI

HKScan Estonia AS

27. september 2017

Tarkvara

Innovatiivne ja suurte võimalustega Microsoft Dynamics NAV keskmistele ja suurtele ettevõtetele

Dynamics NAV on Microsofti majandustarkvaradest globaalselt enim müüdud ja kiiremini arenev lahendus, mida on viimasel kümnendil jõuliselt arendatud.

Jaekaubandus – kas valida jäik või paindlik laoarvestuse meetod?

Kaalutud keskmine kui lihtsamini hallatav meetod jaekaubanduses, on enam levinud kui FiFO, sest võimaldab lihtsustatud laoliikumist ning kiire jaemüügi puhul üliolulist miinusesse müüki.

Blogid

Statistika

Teabevara