Prisma: langetasime hindu juba aasta alguses

Prisma Peremarketi
turundusjuhi asetäitja Reigo Rahumäe sõnul langetas kauplustekett hindu
enim müüdud toodete seas juba aasta alguses ning seega pole Eesti Panga soovitus
kaupmehele midagi uut.

"Prismas on juba aasta alguses toimunud hinnalangus enim müüdud toodete seas. Seega pole Eesti Panga soovitus kaupmehele midagi uut," kommenteeris Rahumäe Eesti Panga soovitust kaupade hindu alandada.

"Kuna Prisma Peremarketi eesmärk on olla soodsaim kauplus, oleme pigem enim müüdud toodetel katteid langetanud. Samas määravad kauba lõpphinna paljuski tootjad ja vahendajad. Kauplus saab küll mõningal määral mõjutada lõpphinda müügikattega, kuid lõviosa toote hinnast moodustab siiski tootjate ja vahendajate pakutav omahind, millega kauplus toote sisse ostab. Tootjate ja vahendajate poolse omahinna määravad omakorda ka transpordikulud, laokulud jne," rääkis ta.

Turundusjuhi kt märkis, et kui hindu pole võimalik alandada, siis tuleks tähelepanu pöörata efektiivsuse tõstmisele. "Kui viimaseid aastaid iseloomustas kiire majanduskasv ja palgatõus, siis tänases olukorras hakkab aina enam kaupmehi pöörama tähelepanu efektiivsusele," märkis ta.

"Teine märksõna alanud aastal on tarbijate senisest suurem keskendumine ostukorvi maksumusele. Tooraine ja kütuse hinna kiire tõus on pannud tootjaid oma toodete hindu kergitama ning kaupmehi pigem oma marginaale vähendama," lisas Rahumäe.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara