Autor: Kaubandus.ee • 9. juuli 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Must turg kampaaniakleepsude ümber keeb täies hoos

Asjalikud kodanikud on hakanud nn mustal turul müüma Rimi ja Selveri kampaaniakleepse, lootes nii osa nende peale magama pandud rahast tagasi teenida. Need, kes pole raatsinud poest kleepse lunastada, soovivad seda aga netist odavamalt teha.

Teate küll ju neid kampaaniaid, mis Selver ja Rimi korraldavad: ostad 100 krooni eest kaupa ning saad kaasa ühe kleepsu. Mida rohkem sajalisi poodi jätad, seda rohkem kleepse ka saad. Kui piisav arv värvilisi imelipakaid käes, saad poelt tasuta või siis lugupeetava hinna eest noa, kahvli, lusika või lausa terve lauariistade komplekti.

Nüüd on aga asjalikud inimesed tekitanud nn musta kleepsuturu ning pakuvad enda kogutud kleepse teistele müügiks. Näiteks ripub osta.ee keskkonnas kuulutus, kus pakutakse 200 krooni eest 40 Rimi kleepsu, mis on vajalik tasuta universaalnoa saamiseks.

Pereklubi foorumist võib jällegi leida maist ja juunist pärit postitusi, kus pakutakse erinevates kogustes Selveri kleepse. Üks kasutaja on isegi nõus 26 kleepsu, mille lunastamiseks läks vaja 2600 krooni, Raffaello kommikarbi eest ära andma. "Tartukad - mul on pakkuda 11 Selveri kleepsu. Helista mulle 533.... ja saame kokku PS. Täna (01.06.2008) olen ma liikvel oma traageldistega kesklinna kandis ja kleepsud mul kogu aeg kaasas," pakub jällegi kolmas kirjutaja.

Vaadates postitusi Delfi Naistelehe foorumist, selgub, et sealses ostukeskkonnas on hinnad veel rohkem üles kruvitud, nii leiab seal inimesi, kes on nõus 40 kleepsu soetama 400 krooni eest, kui ka neid, kes küsivad sama koguse eest 500-700 krooni.

"Üldiselt on suhtumine selline, et meil on hea meel, et kampaania on osutunud edukaks, kuid meil pole olnud eesmärki, et kleepse müüma hakatakse," lausub Rimi turundusjuht Evelin Mägioja, kuuldes, et kleepsudega äri tehakse.

Erilist pahameelt Mägioja musta kleepsuturu vastu aga üles ei näita ning lausub vaid, et eesmärk oli ikkagi tarbijatele lisaväärtust pakkuda ning nemad ei saa ju midagi teha, kui kleepse müüakse.

Selveri juhilt Iivi Saarelt kahjuks arvamust küsida ei õnnestunud.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757