Saaremaa Piimatööstus kahandas müügitulu

Saaremaa Piimatööstus AS-i kontserni
konsolideeritud majandusaasta aruande andmetel vähenes ettevõtte müügitulu mullu
404,8 miljoni kroonini, 2006. aastal oli firma käive 457,3 miljonit krooni.

Kogu kontserni käibest oli 256,6 miljonit krooni moodustas emaettevõtte Saaremaa piimatööstus käive. Tütarfirma AS Pinus ning selle tütarfirma OÜ Maskot Pluss käibed olid 197,5 ja 34,7 miljonit krooni. Kasumit sai kontsern mullu 36,9 miljonit krooni, millest 36 miljonit teenis kontsernile emaettevõte. 828 850 krooni teenis Pinus ja 129 163 krooni Maskott Pluss, nähtub aruandest.

Emaettevõtte müügitulust moodustas 44,9 protsenti juustu ja kohupiima tootmine, 20 protsenti liha töötlemine ja 15 protsenti piima ja piimatoodete hulgimüük. Emaettevõtte käibest 232,4 miljonit krooni moodustas müük siseturule ja 24,2 miljonit krooni eksport.

Mullu investeeris kontsern 29,7 miljonit krooni. 11,9 miljonit krooni investeeriti juustutöötlemisliini ning 9,8 miljonit krooni vadaku töötlemise liini.

Piimatööstuse kontsern alustas iseseisvana eelmise aasta aprillis, jäädes seega AS Saaremaa Liha- ja Piimatööstuse õigusjärglaseks. Lihatööstus müüdi 27,5 miljoni krooniga uuele omanikule.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara