Autor: Kaubandus.ee • 15. juuli 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Punane Selver: klient on õhtuse piirangu muutmisega rahul

Lasnamäel asuva Punase Selveri juhataja Terje Lutsu sõnul on kliendid uuest seadusemuudatusest teadlikud ja selle üle rahulolevad.

Aripaev.ee küsimusele, kuidas möödus esimene päev peale alkoholi müügipiirangu viimist kella 22-le, vastas Punase Selveri juhataja Terje Luts, et vihmase ilma tõttu jäi klientide arv kesiseks ning seetõttu ei ole eilne päev just parim järelduste tegemiseks.

„Peale kaheksat õhtul massilist alkoholi ostmist märgata ei olnud. Osteti tavapäraselt nii lahjasid kui kangeid alkohoolseid jooke,“ kirjeldas Luts eilset õhtupoolikut. Juhataja sõnul olid kliendid õhtuse piirangu muutumisest teadlikud ning paistsid rahulolevad. „Tulevikus usun õhtuse tipptunni nihkumist ja kaupluse külastatavuse suurenemist paari tunni võrra,“ rääkis Luts.

Lutsu sõnul tuli hommikune piirang klientidele üllatusena, kuigi hommikused ostud põhiliselt lahjade alkohoolsete jookide näol on olnud tagasihoidlikud.

Küsimusele, kas lähitulevikus on oodata alkoholimüügi kasvu, vastas Luts eitavalt.

„Lähiajal alkoholimüügi suurt kasvu ei usu. Pigem mõjutab klientide ostuotsust alkoholiaktsiisi tõus, mis on alkoholi hindu märkimisväärselt tõstnud. Teatud määral mängib siin rolli ka eestimaalaste ettevarumise harjumus. Ka eelmiste alkoholiaktsiisi tõusude korral oleme märganud tendentsi, et vahetult enne hinnatõusu alkoholi müük suureneb, siis järsult langeb ja tasapisi stabiliseerub. Iga aastaga muutub aga ettevarumise trend väiksemaks. Hinnatõus võib põhjustada ka klientide tarbimisharjumuste muutumist,“ rääkis Luts.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757