Autor: Kaubandus.ee • 21. juuli 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kodumaine maheliha jõuab poodi

Täna saab poest esmakordselt osta kodumaist värsket maheliha. Juuni lõpus tunnustas Veterinaar- ja Toiduamet mahedana OÜ Märjamaa Lihatööstuse lihalõikuse.

Tänasest on Märjamaa Lihatööstuse mahepõllumajanduslik lihaveise- ja lambaliha müügil Tallinna Kaubamajas ja Ökosahvris, järgmisel nädalal lisandub mitu ökotoitu müüvat poodi Tallinnas ja Tartus, teatas firma. Kui seni on maheliha saanud süüa vaid Kuressaares asuvas restoranis Saaremaa Maheköök, siis nüüd on lootust, et oma menüüsse võtab maheliha ka mõni pealinna restoran.

Märjamaa Lihatööstuse enamusosalus kuulub rohkem kui 70 mahetootjat ühendavale tulundusühistule Eesti Mahe. Varem on Eesti Mahe kaubamärgi all poelettidele jõudnud ökoloogilised teraviljatooted (jahu ja helbed), köögivili, marjad, puuviljad ja munad. Varsti saab osta ka mahedat rapsiõli.

Nii mahepõllumajanduslik tootmine kui ka töötlemine on range järelevalve all. Kõik mahetootjad ja -töötlejad on kantud mahepõllumajanduse registrisse.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757