Autor: Kaubandus.ee • 21. juuli 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tervislik toit tõi McDonald’sile priskema tulu

Kiirtoidukett McDonald’s, mis on Rootsis läinud uue strateegia teed, pakkudes rohelisemat ja tervislikumat toitu, lööb muudatuste tõttu varasemaid rekordeid.

McDonald’si menüüs on nüüd muu hulgas näiteks väherasvane mahepõllumajanduslik piim, Go Greeni oasalat ja täisteraleib. Kokku võib keti Rootsi 230 kiirtoidurestoranis endale toidu tellida 300 erineva menüüvaliku seast, millest järjest suurema osa moodustab senisest tervislikum toit, kirjutas di.se.

Keti uus põhimõte on nüüd senise kiirtoidu asemel hea kiirtoit, mis on Rootsis viimase 20 kuu jooksul müügirekordi toonud 18 kuul.

McDonald’sil oli kümnendi algul väljakujunenud turgudel kõikjal rasked ajad. Paari aastaga langes müük, tugeva löögi andis dokumentaalfilm „Super size me“.

„Otsustasime, et uute restoranide avamise asemel asume suurendama olemasolevate restoranide kliendibaasi. Eesmärkideni oleme jõudnud menüü jõulise laiendamise ja uuendamisega,“ rääkis McDonald’si Rootsi esinduse kommunikatsioonijuht Raymond Mankowitz.

Muudatused on andnud häid tulemusi. Möödunud aastal tõusis klientide arv Rootsis 4,5 miljonini ja käive ulatus esimest korda üle 4 miljardi Rootsi krooni (ligi 7 miljardi Eesti kroonini).

Kiirtoiduketti nõustava konsultatsioonifirma Cordial juht Linus Malmberg ütles, et ettevõte on läbi teinud suurima sõjajärgse muutuse.

Möödunud aastal müüdi Rootsi McDonald’si restoranides 1500 tonni salatit. Uue Happy meal’i kasutuselevõtust möödunud aasta aprillis müüdi aasta lõpuni 322 tonni porgandeid ja 304 tonni õunu.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757