Egeeni juht: ükski ravimifirma ei taha, et inimene terveks saaks

Egeeni juht Kalev Kask rääkis intervjuus,
et ravimifirmade peamine eesmärk on hoida inimesi pidevalt mingi ravimi
tarbijana ja ravimeid välja töötades lähtutakse eelkõige põdejate arvust ehk
kellele saaks seda pärast müüma hakata.

“Ükski ravimifirma ei taha, et inimene terveks saaks. On vaja ravimit, mida saaks kogu aeg patsiendile müüa, kuni ta saab 80aastaseks,” ütles usutluses Eesti Ekspressile Ameerikas elav Egeeni tegevjuht. Eestlased tunnevad firmat eelkõige Geeni¬varamu endise suurrahastajana.

Kask märgib, et ravimid on kallid, kuid USAs neid ostetakse. “Näiteks HI-viiruse tablett (kuuri hind 65 000 dollarit kuus!) – siin on kõik geid ja raha on, nii et tapab. Keegi ei käi mingite Kaika nõidade või Vigala Sasside juures.”

Kase sõnul ravimitööstus Parkinsoni tõve ravimitega väga ei tegele, sest see tapab USAs “vaid” 500 000 inimest aastas. “Lähed kelleltki selle ravimi jaoks raha küsima, öeldakse: mine ära! Depressiooni põeb 20 miljonit inimest – see on juba midagi!”

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara