Autor: Kaubandus.ee • 29. juuli 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Jalajälg ja Fifaa siplevad endiselt võlgades

Are Altraja ja Anti Kalle osalusega spordikaupade ettevõtete Jalajälg ja Fifaa maksuvõlg ulatub esmaspäevase seisuga üle kolme miljoni krooni. Sportlandi märtsis ligikaudu 6 miljoni kroonine maksuvõlg on aga täies ulatuses tasutud.

Märtsis kirjutas Äripäev, et Are Altraja ja Anti Kalle osalusega ettevõtetel oli ligikaudu 10 miljoni krooni suurune maksuvõlg. Spordikaupade müügiga tegeleva Sportlandi maksuvõlg ulatus toona 5,8 miljoni kroonini. Nike spordikaupade edasimüüjal Jalajälg oli 23. märtsi seisuga üle 3 miljoni kroonine maksuvõlg ning Baltimaades spordi ja vaba aja kaubamärke And1, Russell Athletic, Skechers Footwear ja Spalding esindaval ettevõttel Fifaa oli ligikaudu 0,9 miljoni kroonine maksuvõlg.

West Sporti kaupluste ketti esindaval Spordi Agendil ulatus käibemaksuvõlg 700 000 kroonini. Tänaseks on firma maksuvõlg kustutatud ja ettevõte Sportland Eestiga ühendatud. Ühinemisotsus võeti vastu natuke enam kui kuu aega tagasi 21 juulil.

Tänaseks on Sportlandi ligikaudu 6 miljoni kroonine maksuvõlg kenasti tasutud. Maksuvõlg kummitab aga endiselt Nike edasimüüjat Jalajälge ning Fifaad. Krediidiinfo andmeil võlgneb Jalajälg 28. juuli seisuga maksu- ja tolliametile 2,5 miljonit krooni, millele lisandub intressivõlg. Ettevõte on jätnud riigile tasumata maksud töötasult ja käibelt, lisaks veel ettevõtte tulumaksult ja erisoodustusmaksult.

Fifaa maksuvõlg riigi ees ulatub tasumata käibemaksu pealt 609 346 kroonini, milelle lisandub veel intressivõlg.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757