Pandipakend: uued hüvitised tulevad uuel aastal

Kuigi täna hommikul said kaupmehed teada,
et 1. augustil hakkavad kehtima Eesti Pandipakendi kinnitatud käitlustasud ja
hüvitised panditaarale, selgus tööpäeva lõpuks, et uus kord saab siiski kehtima
1. jaanuaril 2009.

„Eesti Pandipakendi nõukogu kinnitas 1. juulil need käitlusnormid ja hüvitised. Poepidajate ja ka Eesti Kaupmeeste Liidu ettepanekul tegi Eesti Pandipakend oma nõukogule ettepaneku tähtaeg edasi lükata ja nõukogu kinnitas selle,“ ütles Eesti Pandipakendi tegevjuht Rauno Peeter Raal aripaev.ee-le veidi pärast tänast nõukogu otsust.

Raal rääkis veel, et Eesti Pandipakend tellis sõltumatu analüüsi, selgitamaks välja põhjendatud kulutused pakendi vastuvõtmisel. Samuti oli analüüsi üks eesmärk aidata välja töötada praegusest efektiivsem mudel.

Eesti Kaupmeeste Liidu argument oli see, et uute määrade kehtestamiseni on liiga vähe aega, mistõttu ei jõua kaupmehed end piisavalt ette valmistada.

Eesti Pandipakendi tegevjuht ütles, et tänasel nõupidamisel oli ka teine suunitlus, tulevikus tahab ettevõte näha rohkem täisautomaatseid taaraautomaate, kus plastik ja alumiinium pressitakse kokku. Ka selle plaani rakendamise üle käivad praegu alles diskussioonid Eesti Pandipakendi, kaupmeeste ja liidu vahel. Põhjus ühest küljest tarbija mugavusees, teisalt transpordikuludes, nentis Raal. Samuti välistaks pressimine igasugused pettused taaraga.

Raal tõdes, et jaemüüjate esindajatega käivad ka hüvitiste määrade üle arutlused ja kui leitakse, et hüvitise määr pole piisav, siis arutlused jätkuvad, kuni jõutakse kompromissile. Samas kinnitas ta, et praeguse seisuga hakkavad 1. jaanuaril 2009 kehtima määrad, mis kinnitati 1. juulil 2008.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara