Autor: Kaubandus.ee • 29. juuli 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Selver saaks uue pandihinnaga mõlemalt poolt pügada

Täna said kaupmehed teate, et 1. augustil hakkavad kehtima Eesti Pandipakendi kehtestatud uued panditaara vastuvõtmise hüvitiste määrad kaupmeestele, Selver saaks uue käitlemise hinnaga mõlemalt poolt pügada.

"Eesti Pandipakendi soov on tegelikult kaupmeestel vähendada käitlemise hinda ja maaletoojatel peaaegu kahekordistada käsitlemise tasu (registreerimist). Selver saaks mõlemalt poolt pügada, sest oleme paljude toodete maaletooja ise," ütles Selveri ostu- ja tootmisdirektor Andres Heinver.

"Selver kujundab oma seisukoha, kuidas edasi, siis kui Eesti Pandipakendi poolt on tulnud selge vastus. Praegu on kaupmeeste ettepanekud nende käes. Olime ju nõus samadel alustel (hindadega) jätkama, mis seni kehtisid. Ka meil on kulud kasvanud. Automaadi välise külje taga on ikka ka inimene - oma palgasooviga, kes täitunud konteinerid tühjendab, ladustab ja korraldab laadimist," rääkis ta.

"Ega tühja kohta turumajanduses ei teki. Mingi väljapääs leitakse hiljemalt siis, kui järgmist metsaaluste koristamise kampaaniat peab korraldama hakkama. Loodame, et vanker seekord ühest kraavist teise ei käi!" märkis Heinver.

Eesti Pandipakend kehtestas kaupmeestele uued panditaara vastuvõtmise hüvitiste määrad ning suurendas joogitootjate ja -importööride tasu pakendite kogumise eest kaks korda, tarbijaile jäi pandimäär samaks. Alates 1. augustist on kaupmeestele makstav hüvitis kõigi pakendiliikide automaatvastuvõtu eest 27 senti pakendilt, erandina makstakse 36 senti pakendi eest automaatvastuvõtult, kus taaraautomaat pressib pakendi vähemalt poole väiksemaks. Kõigi pandipakendite käsitsi vastuvõtu eest kehtestati hüvitiseks 12 senti pakendilt, kirjutas Postimees juuli alguses.

Täna veidi enne kella viit otsustati, et uued hüvitiste määrad hakkavad kehtima 1.jaanuarist 2009, mitte 1.augustist 2008, nagu teatati täna kaupmeestele.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757