Elektri kokkuhoid viib Soome poodidest külma õlle

Soome poodidest on suveajal üha vähem
võimalust külma õlut leida, kuna poed vähendavad sellist "energia
raiskamist".

Turu piirkonnas on S-rühmä üle 40 kauplusest tänavu suurem osa loobunud külma õlle müügist, kange alkoholi monopol Alko on täielikult lõpetamas õlle, siidri ja long drink'i pakkumist külmast, kirjutab Helsingin Sanomat. Alko uutesse poodidesse ei paigaldata enam üldse külmaseadmeid ning vanadest võetakse need remondi käigus maha.

"Üritame parandada energiaefektiivsust. Praktikas ei ole sel klientide jaoks kuigi suurt tähendust, sest tootjate poolt poodidesse paigaldatud külmkapid ei olnud kuigi madala temperatuuriga ning autosse viidud joogid läksid niikuinii soojaks," seletas Turu TOK-poe tegevjuht Harri Koponen. "Tagasisidet on olnud üllatavalt vähe. Kliendid saavad aru, et tegu on vastutustundega keskkonna suhtes. Ei ole ka asi nii mõeldud, et ostetud õlu kohe poe ees ära joodaks," ütles Alko poodide planeerimise osakonna juht Kyösti Lehto.

Hulgast Turu linna poodidest külma õlut enam ei saa, külmi karastusjooke aga küll. Poejuhataja Koponeni sõnul tehakse pooleliitrised karastusjoogid juba poest väljudes lahti ja neid on mõtet jahutada. Mõnel pool kehtib see ka õlle kohta. "Kesklinna poodides läheb suur osa õllest kohe pruukimisele ja seda on külmana tarvis. Hüpermarketites pole aga mõtet osta külma õlut, et see siis pagasnikusse soojenema panna," rääkis SOK igapäevaste tarbekaupade müügijuht Jukka Ojapelto.

Soome lehelugejad panid oma kommentaarides sellisele "keskkonna hoidmisele" jutumärgid: "On kummaline, kui taolist asja põhjendatakse keskkonna säästmisega. Pakun, et kaupluste suured valgusreklaamid kulutavad palju rohkem energiat kui paar külmkappi." "Kindlasti reklaamid kulutavadki rohkem elektrit, aga toovad selle eest ka raha sisse. Kui rahvas ostab sooja õlut sama palju kui külma, miks matta siis raha külmikutesse. Üks kuluartikkel vähem ja suures plaanis on sääst märgatav."

Osale arutelus

Toetajad

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

HKScan otsib KATEGOORIAJUHTI

HKScan Estonia AS

27. september 2017

Tarkvara

Jaekaubandus – kas valida jäik või paindlik laoarvestuse meetod?

Kaalutud keskmine kui lihtsamini hallatav meetod jaekaubanduses, on enam levinud kui FiFO, sest võimaldab lihtsustatud laoliikumist ning kiire jaemüügi puhul üliolulist miinusesse müüki.

Innovatiivne ja suurte võimalustega Microsoft Dynamics NAV keskmistele ja suurtele ettevõtetele

Dynamics NAV on Microsofti majandustarkvaradest globaalselt enim müüdud ja kiiremini arenev lahendus, mida on viimasel kümnendil jõuliselt arendatud.

Blogid

Statistika

Teabevara