Maxima: tarbija ostab vähem, kuid kvaliteetsemat kaupa

Jahenevas majanduses eelistavad Eesti, Läti
ja Leedu inimesed vähendada tarbimist, kuid jääda endiselt kvaliteetse kauba
juurde.

Seoses jaheneva majandusega tellis Leedu päritolu kaubanduskett Maxima kolmes Balti riigis uuringu, et uurida tarbija tulevikuootusi.

Tervelt 60% lätlastest tunnistas, et jaheneva majanduse ja hindade tõusu tõttu on nad sunnitud tarbima vähem kui enne. 11% küsitletutest arvas aga, et tuleb muuta tarbimiseelistusi ning hakata tarbima odavamaid tooteid. Eesti küsitletutest tunnistasid pea pooled, et ka nemad on sunnitud vähem tarbima, kuid odavamate kaupade peale on mõelnud vaid 3% vastanuist.

Kuna Maxima on Leedu ettevõte, tundus täiesti loogiline, et üle poolte küsitlusele vastanud leedulastest ostleb just Maxima kauplustes. Lätlased eelistavad peaaegu võrdselt Maximat ja Rimi kauplusi. Eestlased jäävad aga truuks Selverile, millele järgneb Maxima ning sellele omakorda Rimi. Eksklusiivsema valikuga Stockmanni ei eelista aga ükski Eesti ega Läti vastanu.

Küsimusele, millises kaubandusketis ostleksite, kui Teie sissetulek väheneks, vastasid kõik kolme riigi elanikud üheselt Maxima. Kui tavasituatsioonis mitte ükski küsitletud lätlane ega eestlane Stockmannis ei ostle, siis sissetuleku vähenemise korral viiks aga 1% mõlema riigi küsitletutest oma sissetuleku Stockmanni.

Osale arutelus

Toetajad

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Innovatiivne ja suurte võimalustega Microsoft Dynamics NAV keskmistele ja suurtele ettevõtetele

Dynamics NAV on Microsofti majandustarkvaradest globaalselt enim müüdud ja kiiremini arenev lahendus, mida on viimasel kümnendil jõuliselt arendatud.

Lihtsam viis e-poe loomiseks

Müü oma tooteid kasutades Eesti suurimat pilve-põhist platvormi! Meie võimas e-poe lahendus annab sulle kõik vajalikud tööriistad ehitamaks endale sobiv e-pood.

Statistika

Teabevara