Emor: eestlased on kindlad oma toimetulekus

TNS Emori mais ja juunis
toimunud uuring näitab, et Eesti tarbijad tunnevad end oma toimetuleku
suhtes kindlalt.

Ei möödu päevagi, ilma et uudistes ei räägitaks, kui halvasti meil kõigil läheb. Kas inimesed on siis nii hirmul ja ebakindlad, nagu seda väidetakse? Uuring näitas, et eestlased on tuleviku suhtes kindlad.

Kolmveerand elanikest usub, et nende pere tunneb end aasta pärast rahaliselt sama hästi kui praegu või veel pareminigi. Vaid veerand Eesti elanikest kardab rahalise olukorra halvenemist.

Nende hulgas on enam traditsiooniliselt haavatavamaid gruppe, nagu üle 50-aastased inimesed, muu rahvuse esindajad ning madalamasse sissetulekurühma kuulujad. Hinnates oma pere praegust majandusolukorda võrreldes aastataguse ajaga, jaotub elanikkond samamoodi.

Kolmveerand Eesti tarbijatest ütleb, et nende pere majanduslik olukord ei ole aastaga muutunud või see on isegi paranenud. Veerand tarbijatest tunnistab pere majandusolukorra halvenemist. Keerulisematel aegadel ilmneb huvitav tendents: olukorda riigis ja võimalikke arenguid lähitulevikus hinnatakse pessimistlikult, samas kui enda ja oma pere olukorra suhtes on elanike hinnangud püsinud üsna stabiilselt optimistlikud.

TNS Emori uuringuandmed näitavad sellesama tendentsi avaldumist juba 1992.-1993. aastal ning ainsaks erandiks on nn buumiaastad 2005-2006, mil inimeste hinnangud riigi toimetulekule olid isegi veidi positiivsemad kui isiklikule ja pere toimetulekule.

Mais-juunis küsitleti üle-eestilises esinduslikus uuringus 2029 elanikku vanuses 15-74.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara