E-Piim: kui sa ei investeeri, sured

Piimandusühistus E-Piim varumisdirektor
Jaan Mutli rääkis aripaev.ee-le, et tema meelest on piimaturul
praegu väga halvad ajad, kuid kui sa ei arene ja ei investeeri, sured
nii kui nii.

„Hästi ei lähe sugugi, praegu on eksporditurud täiesti kokku kukkunud. On üks halvemaid aegu üldse. Aga investeerimist see ei mõjuta, kui sa ei arene ja ei investeeri, siis sa sured nii kui nii,“ rääkis Mutli ning lisas veel korda, et piimatööstusel on praegu väga halvad ajad.

Valio Eesti Laeva Meiereis ta 50 miljoni kroonise investeeringu järel konkurenti ei näe, viimast peamiselt sellepärast, et E-Piim viib oma toodangu kõik Eestist välja. E-Piim ise hetkel investeeringuid teha ei plaani. Mutli sõnul on nende tööstuse täiustamised suuremalt jaolt tehtud. „Praegu on mahud saavutatud ja võib-olla tulevikumõtteid on,“ lisas ta kaugemas tulevikus tehtavate investeeringute kohta.

E-Piima varumisdirektor tõi välja, et väikeseid Eesti piimapulbri tööstusi väga mõtet arendada ei olegi, kuna selleks, et toota võimalikult ökonoomselt, kuluks Baltikumile ära üks suur ühine tööstus, mida siis edasi arendada ja täiustada.

Uurimisele, kuidas on lood töötajate palkadega või nende koondamisega vastas Mutli, et kuna praegu on piima piisavalt, töötab tehas endiselt täisvõimsusel ja mingit koondamise võimalust ta ei näe. „Ega meie palgad ei ole väga kõrged,“ nentis ta nende kärpimise võimatusele viidates ning lisas, et olukorda püütakse parandada toodangut kombineerides. „Küsimus on turgudes. Meil on võimalus valikuid teha: kui palju juustu, kui palju lõssipulbrit, valtsi. Iga päev vaatame, mida täpselt toota, et parimat hinda saada.“

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara