Saagpakk: piimatööstus vajab investeeringuid

Eesti piimatööstus vajab investeeringuid ja
paigal seista ei tohi, sest põllumajandus areneb, erinevalt muude
valdkondade langusest, ütles aripaev.ee-le ASi Saaremaa Piimatööstus juht Andi
Saagpakk.

„Eesti piimatööstus tahab saada investeerimist, et efektiivsust juurde saada ja, et mingil määral maailmaturu hindadega vastavusse jõuda. Seista siin ei tohi. Põllumajandus, vaatamata kõige langusele, areneb; vähemalt piimatööstus,“ rääkis Saagpakk ning tõdes, et Valio Laeva meiereisse investeeritud 50 miljonit on igal juhul õigesse kohta läinud.

Saaremaa Piimatööstus plaanib tänavu investeerida 30 miljonit krooni juustutootmisesse ja juustu pakkimise liini. Saagpaki sõnul suurendab uus liin tootmismahtu, annab tööstusele juurde efektiivsust ja pakendiga koos paraneb ka kvaliteet ja kauba väljanägemine. „Toote välisilme kindlasti muutub, aga erijuuste lähiaastal tegema hakata ei plaani."

Peamisteks põhjusteks, miks Saaremaa Piimatööstus investeerida otsustas, nimetas Saagpakk suurendada tööstuse võimalust odavamalt toota. „Teine investeerimise põhjus on ka see, et viimasel ajal on nõudlus kasvanud.“ Saaremaal on praegu piima rohkem, kui töödelda jõutakse, mistõttu Saaremaa Piimatööstus on sunnitud osa teistele ettevõtetele ära müüma. Uus liin lahendab selle mure.

Küsimusele, kas lähiajal võib Saaremaa Piimatööstuses ette tulla töötajate koondamist või palkade vähendamist, vastas Saagpakk, et kui rääkida kvaliteetsest tööjõust, siis täna palkade vähenemisest rääkida ei sa. Teisalt mainis juht kiirelt ära, et ega palkade tõstmisest praegu ka rääkida võimalik ei ole.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara