Rimmel: ekspordi suurendamisest ootame käibekasvu

Estover OÜ tegevjuht Kai Rimmel ütles, et
Põltsamaa Meierei Juustutööstuse juustu ekspordi suurendamisega Venemaale
oodatakse eelkõige käibekasvu, kuna piima sisseostuhind on kasvanud.

„Ligikaudu kolm aastat tagasi alustasime eksporti Venemaale,“ ütles Rimmel. Tema sõnul on kolme aasta jooksul olnud eksporditulemus Venemaale ootuspärane. „Eksport pole olnud prioriteet. See on andnud kogemuse lähiturgudel.“

Tegevjuht märkis, et teise Vene kliendiga, jaemüügiketi Lentaga, polnud läbirääkimised rasked. „Hiirte Juust oli juba varem turul ning on seal tuntud,“ lisas ta.

2007. aastal eksporditi Venemaale kokku 150 tonni juustu. Lentale tahetakse selle aasta lõpuks müüa kokku 200 tonni juustu. „Ootame eelkõige käibekasvu, kuna piima sisseostuhind on kasvanud,“ ütles Rimmel ja lisas, et loodetavasti kasvavad käive ja kasum siiski proportsionaalselt.

Rimmeli sõnul on teiste Eesti juustutootjate konkurents Venemaal ainult tervitatav. „Konkurents on alati tervendav, kuid meie tootjad on väiksed, Venemaa aga suur ning ei usu, et meie teed seal ristuvad.“

Estover OÜ kuulub kontserni United Estover Group OÜ ning tegutseb juustumüügi alal aastast 1992. Põltsamaa Meierei Juustutööstuse OÜ on kontserni United Estover Group OÜ kuuluv juustutootja.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara