Saaremaa Lihatööstus otsib toodangule välisturgu

Saaremaa Lihatööstus võib hakata sigu sisse
ostma ka Hiiumaalt, kui õnnestub tööstuse plaan müüa toodangut välisturule.

“Kavas on hakata toodangut eksportima,” ütles Oma Saarele Saaremaa Lihatööstuse omanik Vjatšeslav Leedo. “Eriti Venemaa suunalt on käidud meid korduvalt vaatamas ja soovitud meie toodangut osta, aga praeguse olukorra juures ei saa tagada stabiilset tarnet,” rääkis Leedo. Pole mõistlik palgata töötajaid ja hakata ekspordiks tootma olukorras, kus ühel hetkel ei pääse toodang üle piiri, selgitas ta.

Leedo sõnul käivad lihatööstusel praegu turuotsingud Lätis, Leedus, Soomes, Ukrainas ja Gruusias. “Maailm on lahti, kontaktid olemas ja toodang on meil hea ja puhas,” rääkis tööstuse omanik, kelle sõnul lisanduvad ettevõtte sortimenti aasta pärast ka Saaremaal kasvatatud lihaveise tooted.

Leedo kinnitas, et lihatööstuse partneriks toorainega varustamisel jääb ka pärast Raul Maripuu lahkumist tööstuse juhi kohalt Maripuule kuuluv seakasvatuskontsern. “Koostöö Saaremaa seakasvatusettevõtetega jätkub. See on meile kasulik ja see on temale kasulik,” lausus Leedo.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara