Visnapuu: suurtel hotellidel on lihtsam

Eesti Hotellide ja Restoranide Liidu
tegevdirektor Donald Visnapuu sõnul on suurtel hotellidel lihtsam, sest tihi
kuuluvad nad mõnda rahvusvahelisse ketti.

„Ega hästi ei lähe. Turistide arv kasvanud ei ole, samas on kulutused kasvanud ja pakkumist on juurde tulnud ja seega on hotellide täituvus langenud,“ kommenteeris ta hotellide ja restoranide majanduslikku olukorda. Keskmiselt on tema sõnul suveperioodil täitumus umbes 5% vähenenud.

Tema sõnul on suurtel hotellidel kergem. „Selge on, et suurtel hotellidel on ketid taga ja neil reservid ning võimalus mujalt teenitud tuludega auke lappida. Eesti pisikestel hotellidel ja turismitaludel on raskem. Tihti on neli veel laenud kaelas ja pankadest on nüüd raske kas või käibekrediiti saada,“ ütles Visnapuu.

Tema sõnul on tulevikku raske ennustada ja alles 4-5 aasta pärast on näha, kas tänased otsused on õiged. „Alates 2004. aastast on turistide arv kasvanud. Hotellide ehitamine ei ole nii, et täna mõtled ja homme on katus valmis. Alles 4-5 aasta pärast saab näha, kas olid õiged otsused. Kui nüüd valitsus meil ka käibemaksu tõstab, siis võime varsti Leedu, Läti ja Soome kolleegidele õnne soovida,“ viitas Visnapuu hotelliäri ennustamatutele tahkudele.

Krediidiinfo ASi Eesti ettevõtete maksekäitumise 2008. aasta esimese poole statistikast selgub, et kõige rohkem mõjutanud alla 10 töötajaga ettevõtteid - võlaprobleemidega väikefirmade arv kasvas aastaga 116 protsenti. Ka on aastaga kasvanud maksehäiretega hotellide ja restoranide arv 43% ja maksuvõlgnike arv sektoris on kasvanud 100%.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

8 põhjust, miks valida PilveNAV

PilveNAV on veebipõhine ja kuutasuline majandustarkvara arenevale ettevõttele, mis kasvab koos ettevõttega. Tarkvara on saadaval valmislahendusena ja taskukohase hinnaga.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara