Gross: Põhjakeskusesse jooksnud poed tulevad linna tagasi

Virumaa suurettevõtja, jaekaubandusketi OG
Elektra juht Oleg Gross ütles, et linn jääb siiski funktsioneerima ning
poed, mis kolisid kesklinnast Põhjakeskusesse, tulevad teatud aja pärast
tagasi.

„Arvan, et esimese hooga on nii nagu Vaala keskusega, et joostakse üksteist pikali ja teed on ummistunud. Iga uue asja puhul on algus ette teada, siin midagi šokeerivat pole,“ kommenteeris Gross Põhjakeskuse avamist.

„Aga edaspidi arvan, et kõik loevad väga usinasti oma raha. Ja teame, mis maksab praegu kütuseliiter ning iga päev minna äärelinna suurtesse keskustesse kilomeetreid maha galoppides – see ei ole väikelinnadele iseloomulik,“ rääkis ta.

Gross arvab, et Põhjakeskus võtab oma koha ja käibe sisse ja jääb tuksuma. „Kardan, et Vaala keskuse kohta ütlen päris karmilt, et võib-olla see lõpetab. Sõltub, kui palju investoritel jõudu on, aga kindlasti hakkab see jooksvat kahjumit vedama.“

Ta lisas, et kahju jäävad kõik kannatama: OG Elektra, Tsentrum, Põhjakeskus. "Kui nõrgale turule tuleb suuri tegijaid juurde, siis kahju kannatavad kõik.“

Enim poode või esindusi kolib välja Tsentrumi ostukeskusest, kust öeldi Virumaa Teatajale, et seepärast neil rendipinnad veel tühjaks ei jää. Kõigi lahkujate asemele on leitud uued rentnikud ja kesklinnas jääb kaubandus igal juhul alles.

Tsentrumist kolisid Põhjakeskusesse EMT müügiesindus ja aknakatteid müüv AS Sunorek. Ka riidepoe Weekend suletud ukselt võib lugeda teadet: “Kohtume Põhjakeskuses”.

"Tsentrumi asukoht on ülihea, aga maja on käest ära. Kui uued omanikud tuleks, paneks nad selle käima, sest paistab, et praegustel pole jõudu. Kui korda teha, siis asukoht garanteerib tulevased rentnikud,“ kommenteeris Gross konkurendi olukorda.

„OG Elektra kett on õnneks hajutatud ning pole liiga palju Rakvere kaardile tagunud. Oleme väiksemates kohtades sees ning sellest on aastaid tagasi aru saadud, et ühele kaardile ei tohi mängida. Kindlasti läheb ka meilt osa kliente ära, see on selge,“ rääkis ta.

Gross sõnas, et tuleks Virumaale uued tehased ja tootmised, kuid ainult tarbimine vaatab igalt poolt vastu, mis ajab hirmu nahka. „Meie ühiskond on ainult tarbimisele ja kulutamisele orienteeritud.“

„Teame, milline on täna Eesti majandus, ning ootaks uue väärtuse loomist. Kuid Põhjakeskus ei tee seda, see on ikka tarbimisele orienteeritud. See on ohumärk, et meie Eesti riik ei liigu õiges suunas. Ma väga ootaks selliseid ettevõtteid, kus uusi väärtusi luuakse,“ märkis Gross.


Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara