Starbucksi aktsia võib tõusta kuni 30 protsenti

Maailma suurima kohvikuketi Starbucks
aktsia hind võib aastaga kerkida 20 kuni 30 protsenti, vahendab Reuters maineka
investeerimisnädalalehe Barrons täna ilmunud numbrit.

Ettevõtte tegevjuht Howard Schultz üritab ettevõttele puhuda sisse uut energiat vaadates kriitiliselt ümber pakutavat menüüd ning hoides kokku kulusid. Ettevõte on eelneva poolteise aastakümne jooksul kasvanud nii kiiresti, et paljud keti kohvikud on muutunud üksteise konkurentideks. Näiteks New Yorgis on üsna tavaline asi, et kaks kohvikut on üksteisest vähem kui paari kvartali kaugusel.

Seetõttu teataski ettevõte sel suvel USAs 600 joogikoha sulgemisest, millega kaasnes 12000 töökoha likvideerimine. Lisaks on kohvikukett uuendanud menüüd tervislikumaks ning toonud turule uusi jooke. Schultz kinnitas ajalehele, et ettevõttel on kavas välja tuua kliendikaardiprogramm, mis on "üllatuslik ning meeldiv" ning ta usub, et Starbucks on suuteline võitma turuosa.

Starbucksi aktsia hind oli reedel 14,96 dollarit, mis on 2006. aasta novembri tasemega võrreldes kukkunud 63 protsenti. Aasta algusega võrreldes on väärtpaberi hind langenud 27 protsenti.

Bloombergi kogutud andmete kohaselt soovitavad kuus analüütikut aktsiat osta, 11 soovitavad hoida ning aktsiat müüa ei soovita mitte ükski analüütik.

Artikli autor omab Starbucksi aktsiaid.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara