Leibur: kulude tõusu saab mõõta miljonites kroonides

Leiburi juhatuse esimees ja tegevdirektor
Ants Promann ütles aripaev.ee-le, et 1. jaanuarist kehtima hakkava vee ja
elektrihinna tõus avaldab Leiburile suurt mõju, kuid palju see toote hinda
tõstab, ei oska veel täna öelda.

„Need kulude tõusud on meile päris suured. Kulude tõusu saab mõõta miljonites kroonides,“ ütles Promann ning lisas, et tegelevad just järgmise aasta eelarve kokku panemisega, kuid vaid kahe artikli kallinemise järel ei oska öelda täpset mõju leiva ja saia hinnale.

„Gaas vesi, elekter, toorained, pakkematerjal, transpordikulud ja töötajate palgad võtame kokku, analüüsime ja näeme ära selle kuludetõusu tervikuna, siis vaatame, mis me ise saame ära teha, et veelgi efektiivsem olla ja kuludetõusule vastu seista,“ ütles Promann.

Samuti selgub alles peale põhjalikku analüüsi, kui palju hinnast jääb nn sundviskesse ja kui palju ja kas see tähendab hinnatõusu tootele. „Ma julgen öelda, et sel aastal me kindlasti ei plaani hinda tõsta. Mis järgmine aasta toob, see on veel lahtine.“

Uurides, kuidas läheb Leiburil toodete müük, ning kas jahe majandus on mingeid märke avaldanud, vastas Promann, et müük on olnud suhteliselt stabiilne. „Ma julgen arvata seda, et kui olukord veelgi raskemaks läheb, võib eeldada isegi teatud tarbimise suurenemist leiva ja saia osas. Leib on oma toiteväärtuse ja hinna suhtes kõige odavam toiduaine. Võib-olla jääb see vorstiviil seal leiva peal õhemaks, aga leiba süüakse ikka,“ sõnas Promann.

Kindlasti on tema sõnul tähendatud, et odavamaid tooteid ostetakse rohkem ja inimesed kalkuleerivad ja vaatavad mida ostavad. „Keskmine hind on natukene alla tulnud, see tähendab, et odavamad tooted müüvad rohkem.“

Koondamised Leiburi meeskonda ei puuduta. „See ei ole aktuaalne teema meie majas,“ sõnas Promann lühidalt. Tema sõnul on pika ja sihipärase tööga viidud sellise efektiivsuseni, et tööjõudu vähendada enam võimalik ei ole, eriti kui töötatakse 24 tundi ööpäevas.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara