Autor: Kaubandus.ee • 2. oktoober 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kommentaar: pane kinni, see on rõve!

Reklaamibüroo Division strateegiajuht Kaarel Mikkin kirjutab aripaev.ee-le saadetud reklaamikommentaaris, et üle pika aja jäi tal silm pidama teleklipil, mis teda liigutas.

Üldiselt vaatan reklaame hoopis teise pilguga, hinnates pigem ideed, tehnilist teostust, kliendi mõttekäike ja tegelikku eesmärki reklaami tellides jne. Aga seekord tundsin äratundmisrõõmu. Õigemini kurbust, sest tegemist oli tervist puudutava tootega ja reklaamis esitatud probleem oli minu jaoks täiesti päevakohane.

Youtube’ist leidsin klipi ka kiirelt üles, seal on talle omistatud märksõnu “awfully repulsive video” ning seda kinnitasid ka minuga samas ruumis istuvad kolleegid, kui klipi mängima panin. “Pane kinni, see on rõve!” kuulsin neid karjumas. Neil võis õigus olla, aga ilmselt sellepärast, et neil on selles osakonnas kõik OK.

Klipi peakangelasteks olid kraanikauss, hambahari ja vaht - tegemist oli Paradontaxi reklaamiga, kus lihtsal ja lakoonilisel moel anti märku, et veritsev hambapesuvaht on halb enne. Olen sellega mõnda aega hädas olnud ning seetõttu polnud nähtud klipp minu jaoks üldse eemaletõukav ega vastik. Takkaotsa oli ta eeskujulikult vormistatud nii pildis kui helis – ühesõnaga töötas.

Aga kas ikka töötas? Minu jaoks töötas niipalju, et ma tõstsin probleemi enda jaoks päevakorras olulisele kohale ja ühe kolleegiga möödaminnes teemat puudutades sain soovituseks proovida hoopis pehmemate harjastega hambaharja. See mõte tundus mulle mõistlikum, sest Paradontaxi pastat ei taha ma osta. Esiteks see nimi… Ma tunneksin ennast invaliidina kui peaksin apteegist (seal seda ju müüakse või kus?) seda ostma. Teiseks pakend – ma kujutan ette, et vanainimeste liigesevalu kreemid on umbes sarnases tuubis peidus. Kolmandaks hind – teadmata, palju ta maksab, olen ma kindel, et ta on kallis. Seega otsustasin pehmema hambaharja kasuks. Ja teate – see aitas.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757