Vau: Bauhofi lahkumine Ukrainast kontserni ei mõjuta

Bauhof Eesti tegevjuhi Mart Vau sõnul
arvestati majanduse- ja poliitiliste riskidega juba eelmisel aastal, kui Ukraina
turule laieneti. Samuti ei mõjuta Ukraina turult tagasitõmbumine kuidagi
kontserni.

Eile teatas Ukraina majandusleht rynok.biz, et ehitusmaterjalide müüja Bauhof lahkub turult. Ukrainas sai müüdud vaid napilt üle aasta. Bauhof Eesti tegevjuhi Mart Vau sõnul Ukraina turult lahkumine kontserni tervikuna ei mõjuta.

„Bauhofi Ukraina esinduse kulud on olnud minimaalsed, mingeid siduvaid lepinguid sõlmitud ei ole,“ selgitas Vau.
Samuti märkis Vau, et aastaga on riigi majanuduskeskkonna riskid kasvanud. Lisaks sellele ka poliitiline risk. Seetõttu otsustatigi projekt ootele panna.

„Arvestasime kohe alguses ühe alternatiivina, et pärast olukorraga põhjalikumalt tutvumist on mõistlikum meie kaupluste avamised edasi lükata. Nii läkski - arvestades praegust olukorda Ukrainas ja maailma majanduses otsustasimegi Ukraina projekti panna ootele,“ sõnas Vau.

Tegevjuhi sõnul ollakse praegu aktiivselt keskendunud ainult Baltikumi turule. „Eestis on Bauhofil kümme kauplust, Leedus avame kahe nädala juba pärast neljanda kaupluse ja Lätis on praeguste plaanide järgi esimene avamine aastal 2010,“ rääkis tegevjuht ambitsioonikatest tulevikuplaanidest.

Kas ja kuna Bauhof aga Ukraina turule tagasi läheb, ei osanud Vau öelda. „Ukraina on kindlasti lähema 10-15 aasta jooksul absoluutnumbritest kõige kiiremini kasvav DIY (do it yourself) turg Euroopas. Kindlasti hoiame end sealse olukorraga kursis. Millal on õige aeg ja kui tõenäoliselt Bauhof Ukrainasse läheb, ei oska täna öelda,“ lisas Vau.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

8 põhjust, miks valida PilveNAV

PilveNAV on veebipõhine ja kuutasuline majandustarkvara arenevale ettevõttele, mis kasvab koos ettevõttega. Tarkvara on saadaval valmislahendusena ja taskukohase hinnaga.

Blogid

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara