Autor: Kaubandus.ee • 7. oktoober 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Salvest: Saarioinenist ei saa meile suurt konkurenti

Salvesti suurosanik Veljo Ipits näeb valmistoidu turul kindlat perspektiivi ja nentis, et Raplasse tehast ehitatav Saarioineni tehas neile suureks konkurendiks olema ei saa.

„Usun, et otseselt ei kattu sellega, mis meie täna teeme. See, mida toodame meie, või Põltsamaa Felix, ei ole otseselt see, mida toodab Saarioinen,“ tõdes Ipits, kelle sõnul on valmistoidul ikkagi mitmeid erinevaid väljundeid.

Samas tõdes suurosanik, et valmistoidu turg täna tahes-tahtmata suureneb. „Selleks tuleb valmis olla. Eks see mingis mõttes võib Saarioinenile konkurentsi pakkuda, aga pigem sellist elutervet konkurentsi,“ lisas ta.

Valmistoidu turg on Ipitsa sõnul potentsiaalne ja perspektiivikas olnud juba väga pikka aega, tulenevalt sellest, et inimesed on hakanud oma vaba aega rohkem hindama ja keegi ei taha ja ei viitsi tööst vaba aega toiduvalmistamisele kulutada. Tema sõnul on ka tootjad selleks palju teinud. „See, mis me pakume, on oma maitseomadustelt osutunud juba piisavalt heaks ja kvaliteetseks. Ma arvan, et siin on kasvuruumi kõigil. Selle turu suurenemist on ette näha.“

Salvestil läheb Ipitsa sõnul normaalselt, kuid nii suur karvu kui prognoositi ei tulnud. Teisalt rõõmustas ta, et ei ole ka tagasiminekut. „Meil on teatud kasv olemas ja ma usun, et see on tänases majandussituatsioonis väga hea saavutus.“ Tarbimise poole pealt tõdes ta, et on näha muutusi odavamate toodete tarbimise suunas.

Veel rääkis suuromanik, et ettevõttel on plaanis minna järgmisel aastal suuremas mahus tooteid müüma Soome turule. Veidi tegutsetakse seal ka täna. Samuti plaanitakse tugevneda Lätis ja Leedus, kus ollakse tegevad suurtes kaubanduskettides. Vene turg millele sisenemiseks on kõik ettevalmistused tehtud jääb praegu natukeseks ootele, kuna Ipitsa sõnul pole täna kõige mõttekam sinna siseneda.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757