Islandlased varuvad impordi lõppemise hirmus toitu

Pangandussüsteemi kokkukukkumine ähvardab
Islandi impordist ära lõigata, nelja-aastase tarbimishooaja järel on
islandlased viimast korda supermarketeid üle ujutamas, et omale toitu
varuda.

“Meil on olnud pöörased päevad sellel nädalal,” ütles Johannes Smari Oluffsson Reykjaviki peamise kaubanduskeskuse Bonuse toidupoe esindaja. “Müük on kahekordistunud,” lisas ta.

Poe esindaja sõnul hakkavad riiulid tühjenema, kui ei saada ligipääsu välisvaluutale, vahendas Bloomberg.

Islandi valuutaturg hinnati umber pärast seda, kui kolm suurimat panka kokku kukkusid ja valitsus loobus valuutavahetuskursi kinnitamisest. Mitmed pangad ei kauple krooniga ja välismaised tarnijad on hakanud nõudma ettemaksu. Valitsus on palunud pankadel prioriteedist lähtudes seada järjekorda välisvaluutaga tehtavad äritehingud, eelistades toitu, ravimeid ja kütust.

Kriis on juba tabanud ka riidekaupade müüjaid. Next Plc omanik Anna Jonsdottir ütles, et ei saa kuskilt välisvaluutat, et maksta sissetulevate kaubapartiide eest ja isegi kui ta saab, on vahetuskurss röövellikult kõrge. “See on juba kolmas nädal, kui me ei ole saanud sisse ühtegi kaubapartiid,” ütles Jonsdottir.

“Riigis ei ole praegu mingisugust raha importimiseks,” ütles Andres Magnusson, Islandi kaubandus- ja teenindusettevõtete katusorganisatsiooni juht. Tema sõnul võiks aidata probleemi lahendada IMFi olemasolu riigis.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara