Vedaja: maksustamine tähendab suuri väljaminekuid

Maantee kaubavedudega tegelev Ebrex Eesti
juhi Erik Laidvee sõnul tähendab Läti valitsuse plaan maksustada
raskeveokite liiklust nende ettevõttele suuri väljaminekuid. Siiski
mõnevõrra vähem kui ehk mõnda muud ettevõtet, kellel naaberriigis
tütarettevõtet tegutsemas pole.

Ebrex Eesti juhi sõnul käib kaubavedu Euroopasse neil pigem mööda laeva, kui maanteed. „See mis puudutab liiklust Euroopaga kasutame täna rohkem laevateed,“ rääkis juht.

Laidvee märkis, et mis puudutab kaubavedusid Lätiga, siis on neil naaberriigis oma kaubavedusid teostav ettevõte, kus tegutseb hetkel ligi 5-6 raskeveokit, millest enamus kannavad Läti numbrimärki. Vastuvõetud eelnõu kohaselt, ei pääse teedemaksust ka nn omad rekkad. Kuid võrreldes välismaist numbrimärki kandvate veokitega, tasuvad omad raskeveokid maanteemaksu tervelt 5 latti vähem. Ehk kui näiteks Eesti numbrimärgiga raskeveok peab ööpäeva eest tasuma 7 latti, siis kohalik ettevõtja aga kõigest 2. Laidvee leiab aga, et erinevate summade nõudmine ühe ja teise käest on ebaõiglane. „Igal juhul on see meile suur väljaminek,“ ohkas Laidvee.

Kas ka Eesti raskeveokite maksustamisega välja tuleb, seda juht ei usu.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara