Autor: Kaubandus.ee • 25. oktoober 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Endine Lehmani kaupleja kaebas ülemuse kohtusse

Endine Lehman Brothers Holdingu kaupleja Kai Kemnitz kaebas kohtuse oma endise ülemuse, kuna viimane vallandas mehe vaid seetõttu, et ta nimetas oma naiskolleegi ebatsensuurse nimega.

Endine suurpanga töötaja Kai Kemnitz kaotas oma töö ja võimaluse saada Ameerika kodanikuks pärast seda kui tema ülemus Jeffrey Michaels ta eelmise aasta lõpus vallandas. Mehe sõnul leidis tema vallandamise põhjustanud intsident aset 2007 juuli pingelisel kauplemisperioodil. Kõigest kaks kuud varem oli tema endine ülemus mehe Deutsche Bank AG pangast üle ostnud, lubades 2,7 miljoni dollari suurust aastapalka mis sisalda miljoni eest ka Lehmani aktsiaid. Kemnitzi sõnul lubas Michaels teda toetada ka rohelise kaardi taotlemisel.

Kemnitzi advokaadi sõnul kasutas Michaels intsidenti heast töötajast vabanemiseks. „Ta tahtis mehest lahti saada, säästes nii ettevõttele kopsaka summa Kemnitzi palga näol,“ arvas advokaat.

Lehman Brothers Holdingu esindaja keeldus aga Bloombergile antud kohtuasja kommentaarimast.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757