Külapood laienes sulgemise asemel

Päinurme inimesed on juba mitu aastat
kartnud, et Järva tarbijate ühistu paneb külapoe kinni, kuid selle asemel avas
ühistu eile hoopis poole suurema kaupluse.

Eile kella 11 paiku ootas üle paarikümne inimese Päinurmes punase telliskivimaja ukse juures, millel ilutses silt «A O kauplus», kirjutas Järvamaa Teataja. Naised ja lapsed olid troppis ukse ees, mehed veidi eemal jalgratastele nõjatumas.

Kui tarbijate ühistu oleks küla viimase kaupluse kinni pannud, oleks pidanud inimesed hakkama Koigis poes käima.

Järva tarbijate ühistu juhatuse esimees Tõnu Uibopuu tunnistab, et sulgemisjutul oli tõepõhi all. «Meil oli kaks võimalust, kas lõpetada Päinurmes kauplemine või leida poe tarvis uued ja suuremad ruumid,» selgitas ta.

Uibopuu lisas, et läks selle jutuga Koigi vallavalitsusse, kus leidis vallaga kiiresti ühise keele ja lisas, et ühistu sai vallalt ruumid kümneks aastaks tasuta rendile. «Meie investeering jäi natuke alla 300 000 krooni,» lausub ta. «Vana kaupluse kuukäive oli ka umbes sama suur.»

Uues kaupluses on ruumi sada ruutmeetrit, vanas oli poole vähem ehk 50 ruutmeetrit, mida on Uibopuu selgitusel korraliku kaupluse kohta liiga vähe. «Töötingimused olid ka alla igasugust arvustust,» lisab ta.

Kuigi majandussurutise ajal peavad ka kaupmehed väljaminekuid kahandama, ei tähenda see Uibopuu kinnitust mööda, et ühistu oleks maha matnud mõtet ehitada uus kauplus näiteks Imaverregi. «Peame natukene ootama ja vaatama, kuidas näiteks Imavere Saeveskil läheb,» lisab ta.

Osale arutelus

Toetajad

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

HKScan otsib KATEGOORIAJUHTI

HKScan Estonia AS

27. september 2017

Tarkvara

Jaekaubandus – kas valida jäik või paindlik laoarvestuse meetod?

Kaalutud keskmine kui lihtsamini hallatav meetod jaekaubanduses, on enam levinud kui FiFO, sest võimaldab lihtsustatud laoliikumist ning kiire jaemüügi puhul üliolulist miinusesse müüki.

Innovatiivne ja suurte võimalustega Microsoft Dynamics NAV keskmistele ja suurtele ettevõtetele

Dynamics NAV on Microsofti majandustarkvaradest globaalselt enim müüdud ja kiiremini arenev lahendus, mida on viimasel kümnendil jõuliselt arendatud.

Blogid

Statistika

Teabevara