Külapood laienes sulgemise asemel

Päinurme inimesed on juba mitu aastat
kartnud, et Järva tarbijate ühistu paneb külapoe kinni, kuid selle asemel avas
ühistu eile hoopis poole suurema kaupluse.

Eile kella 11 paiku ootas üle paarikümne inimese Päinurmes punase telliskivimaja ukse juures, millel ilutses silt «A O kauplus», kirjutas Järvamaa Teataja. Naised ja lapsed olid troppis ukse ees, mehed veidi eemal jalgratastele nõjatumas.

Kui tarbijate ühistu oleks küla viimase kaupluse kinni pannud, oleks pidanud inimesed hakkama Koigis poes käima.

Järva tarbijate ühistu juhatuse esimees Tõnu Uibopuu tunnistab, et sulgemisjutul oli tõepõhi all. «Meil oli kaks võimalust, kas lõpetada Päinurmes kauplemine või leida poe tarvis uued ja suuremad ruumid,» selgitas ta.

Uibopuu lisas, et läks selle jutuga Koigi vallavalitsusse, kus leidis vallaga kiiresti ühise keele ja lisas, et ühistu sai vallalt ruumid kümneks aastaks tasuta rendile. «Meie investeering jäi natuke alla 300 000 krooni,» lausub ta. «Vana kaupluse kuukäive oli ka umbes sama suur.»

Uues kaupluses on ruumi sada ruutmeetrit, vanas oli poole vähem ehk 50 ruutmeetrit, mida on Uibopuu selgitusel korraliku kaupluse kohta liiga vähe. «Töötingimused olid ka alla igasugust arvustust,» lisab ta.

Kuigi majandussurutise ajal peavad ka kaupmehed väljaminekuid kahandama, ei tähenda see Uibopuu kinnitust mööda, et ühistu oleks maha matnud mõtet ehitada uus kauplus näiteks Imaverregi. «Peame natukene ootama ja vaatama, kuidas näiteks Imavere Saeveskil läheb,» lisab ta.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara