Saku: tarbijamängude keelamine on ebamõistlik

Saku turundusdirektori Rauno Stüff ütles,
et uus reklaamiseadus keelab populaarsete tarbijamängude korraldamise,
tänu millele on aga tõusnud kvaliteetõllede segment Eestis.

"Kas reklaami kellaajaline piiramine televisioonis omab mõju meie tegevusele, on keeruline veel öelda, kuid kindel on see, et igasugune piiramine on minu arvates ebaefektiivne vahend," ütles Stüff.

"Kahtlen, kas see on õige hoob ja saavutab riiklikult seatud eesmärki alkoholi kuritarvitamise piiramiseks. Me oleme juba ise vastutava tootjana algatanud selle, et ei näita õllereklaami ilmselgelt väga noorte hulgas populaarsetes telesaadetes," lisas ta.

Kahjuks on praeguses reklaamiseaduses Stüfi sõnul ka neid sätteid, mis piiravad meie tegevust täiesti ebamõistlikult, näiteks tarbijamängude korraldamise keelamine. "Tänu tarbijamängudele on tegelikult tõusnud ka kvaliteetõllede segment Eestis, mis ongi ju eesmärk. Need tarbijamängud on olnud läbi aegade väga populaarsed ja tarbijad on isegi meiega pahandanud, miks neid enam läbi ei saa viia," rääkis Stüff.

Ettevõtte turundusdirektor rääkis, et Saku jaoks on erinevate brändide turundusstrateegiad tavaliselt väga hästi töötanud ja muuhulgas on kanalina ka TV olnud olulisel kohal. "Ma ei usu, et reklaamiaja lükkamine tunni aja võrra seda märkimisväärselt mõjutab. Samas pärsib see mingil määral meie eesmärki hoida esikohal just kvaliteetõlle brände ja suunata inimesi tarbima kõrgekvaliteedilist, pigem lahjemat õlut," lisas ta.

Stüff märkis, et uuringud näitavad, et reklaami osa inimeste tarbimisharjumuste kujundamisel on küll oluline, kuid mitte peamine, eriti nende gruppide seas, keda sooviksime alkoholi liigatarbimisest eemal hoida. "Sest need, kelle puhul sooviksime, et nad üldse õlut ei jooks, ei ole reklaamist üldse suurt mõjutatud."

.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik!

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara