Viinatootja: kui Eestile pole meid vaja siis tuleb uksed kinni panna

Rakvere Piiritustehase juht Arno Kangur on
nördinud, tehase varad sundmüügis ja leiab, et kuna Eestile pole oma
piiritusetehast vaja siis ilmselt tuleb uksed kinni panna.

„Eesti majanduspoliitika on välistanud selle turuväljundi võimaluse ja meil ei jäägi muud üle kui pillid kokku panna, meeldib see meile või mitte,“ ütles Kangur, kelle sõnul on näeb Euroopa Parlamendi nõukogu määrus ette, et piiritusjookide tootmine on EL põllumajanduse oluline turuväljund.

„Pankrotist on asi väga kaugel, sest meie varad ületavad rohkem kui mitmekordselt meie kohustusi. Asi on lihtsalt selles, et kui Eesti riigil ei ole vaja oma piiritusetööstust siis ütlemegi välja, et ei ole vaja,“ ütles Kangur.

Tema sõnul peaks mõtlema selle peale, et kui viinatootmise traditsioon ei jätku siis mis saab meie põllumeestest. „See oleks põllumehele leivatootmise kõrval väga tõsine garantii,“ ütles Kangur.

Tema sõnul pannakse tihti Eesti viinatootjatele hingele, et viimased joodavad tarbija surnuks, kuid tegelikult on iga teine pudel odavat viina tehtud hoopis odavast Ameerika toorainest. Kanguri sõnul huvitab teda millise raha eest ostetakse see suur hulk odavat alkohol sisse ning kes selle raha teeninud on? „Me võiks arstimeid sisse osta, mida me ise toota ei suuda,“ pakkus ta.

Ettevõtte maksuvõlga kommenteerides ütles juht, et miljoni kroonise võla puhul on tegemist väikese maksuvõlaga, mille tekkimisest sügiseti on maksuamet teadlik. Moe tehase tööstuse töötajad on kõik koondatud ning Rakvere tehase umbes 70 töötajat tegelevad praegu hooldustöödega.

Osale arutelus

Toetajad

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Innovatiivne ja suurte võimalustega Microsoft Dynamics NAV keskmistele ja suurtele ettevõtetele

Dynamics NAV on Microsofti majandustarkvaradest globaalselt enim müüdud ja kiiremini arenev lahendus, mida on viimasel kümnendil jõuliselt arendatud.

Lihtsam viis e-poe loomiseks

Müü oma tooteid kasutades Eesti suurimat pilve-põhist platvormi! Meie võimas e-poe lahendus annab sulle kõik vajalikud tööriistad ehitamaks endale sobiv e-pood.

Statistika

Teabevara