Viinatootja: kui Eestile pole meid vaja siis tuleb uksed kinni panna

Rakvere Piiritustehase juht Arno Kangur on
nördinud, tehase varad sundmüügis ja leiab, et kuna Eestile pole oma
piiritusetehast vaja siis ilmselt tuleb uksed kinni panna.

„Eesti majanduspoliitika on välistanud selle turuväljundi võimaluse ja meil ei jäägi muud üle kui pillid kokku panna, meeldib see meile või mitte,“ ütles Kangur, kelle sõnul on näeb Euroopa Parlamendi nõukogu määrus ette, et piiritusjookide tootmine on EL põllumajanduse oluline turuväljund.

„Pankrotist on asi väga kaugel, sest meie varad ületavad rohkem kui mitmekordselt meie kohustusi. Asi on lihtsalt selles, et kui Eesti riigil ei ole vaja oma piiritusetööstust siis ütlemegi välja, et ei ole vaja,“ ütles Kangur.

Tema sõnul peaks mõtlema selle peale, et kui viinatootmise traditsioon ei jätku siis mis saab meie põllumeestest. „See oleks põllumehele leivatootmise kõrval väga tõsine garantii,“ ütles Kangur.

Tema sõnul pannakse tihti Eesti viinatootjatele hingele, et viimased joodavad tarbija surnuks, kuid tegelikult on iga teine pudel odavat viina tehtud hoopis odavast Ameerika toorainest. Kanguri sõnul huvitab teda millise raha eest ostetakse see suur hulk odavat alkohol sisse ning kes selle raha teeninud on? „Me võiks arstimeid sisse osta, mida me ise toota ei suuda,“ pakkus ta.

Ettevõtte maksuvõlga kommenteerides ütles juht, et miljoni kroonise võla puhul on tegemist väikese maksuvõlaga, mille tekkimisest sügiseti on maksuamet teadlik. Moe tehase tööstuse töötajad on kõik koondatud ning Rakvere tehase umbes 70 töötajat tegelevad praegu hooldustöödega.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

8 põhjust, miks valida PilveNAV

PilveNAV on veebipõhine ja kuutasuline majandustarkvara arenevale ettevõttele, mis kasvab koos ettevõttega. Tarkvara on saadaval valmislahendusena ja taskukohase hinnaga.

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Blogid

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara