Toidutööstused peavad töötajatel teraselt silma peal

Toidutööstuste töötajad on leiutanud
mitmesuguseid viise, kuidas suupoolist koju kaasa võtta, ettevõtete juhid
varguste arvu suurenemist pole tõdenud.

Enim tabatakse vargaid lauskontrolli käigus. Ettevõtte või turvafirma töötajatel on nimelt õigus paluda, et väravate läbija näitaks ette koti sisu või teised isiklikud esemed. Seda nimetatakse ülevaatuseks, mitte läbiotsimiseks.

Kalevis ei püüa keegi kottides tooteid välja viia - šokolaad peidetakse riiete alla. Keskmise kehaehitusega naisterahvas võib panna spetsiaalselt õmmeldud taskutesse 9-11 300grammist šokolaaditahvlit, seletas üks ettevõtte anonüümsust palunud töötajatest. Praegu juhtub seda tema sõnul harva. "Väravates võidakse paluda tõmmata riided keha ümber pingule, et näha, kas on riiete alla midagi peidetud või ei ole," ütles ta.

Vargaid avastatakse ka turvakaameratega, osa neist on nähtaval, osa varjatud.

Kolmas varaste leidmise moodus on see, kui vargusest teatavad kolleegid. Tasu nad Rakvere Lihakombinaadis selle eest ei saa, kuid võivad loota leebemat karistust mõne enda väikse apsaka eest. Varguselt tabatud töötaja reeglina vallandatakse. "Iga juhtum on vaatluse all eraldi, kuid kõik vargad saavad hundipassi," märkis ettevõtte avalike suhete juht Kairit Prits.

Nagu selgitas üks Kalevi töötaja, kirjutasid vargad varem lahkumisavalduse, kuid nüüd vallandatakse nad käskkirjaga, mis riputatakse igasse tsehhi. Kui jäid esimest korda vahele, siis võidakse palgast maha võtta, kuid ka sellest saavad kõik teada, lisas ta.

Kalevi pressiesindaja Karin Leemeti väitel tuleb vargusi ette vähe ning ka kahju on väga väike.

Loe lisa tänasest Äripäevast.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara