Automaailm Paku24 oma kauba müümisel ei piira

Loata ja ettevõtet teavitamata müüs
oksjoniportaal Paku24 Automaailma kinkekaarti. Neste kütusekaardi müümise kohta
tegi kütusefirma oksjonipidajatele aga märkuse.

"Tänan, et juhtisite tähelepanu sellisele asjaolule," ütles aripaev.ee info peale jaemüügiketti Automaailm haldava firma Salome Auto üks omanikke Kaido Kurel.

Tema sõnul on Automaailma Tallinna kauplusest korduvalt ostetud 500krooniseid kinkekaarte nelja ja kaheksa kaupa, üldjuhul umbisikuliselt. "Loodan väga, et meie kaarti ei kasutata fiktiivsete oksjonite korraldamisel oma atraktiivsuse tõstmiseks," lisas Kurel.

Oksjoniportaalis kinkekaardi pakkumise takistamist firma omanik vajalikuks ei pidanud. "Kinkekaart on ikkagi kingitus ja ette nähtud selleks, et ostja selle edasi kingiks," selgitas Kurel. "Kui ostja otsustab selle mitte kinkida, vaid müüa, siis selle kohta meil hetkel seisukoht puudub. Praegused reeglid edasimüüki ei keela," märkis ta.

Kureli sõnul võib kinkekaarti pidada n-ö kaubaks, iseasi, kuidas oksjonikorraldaja seda oma raamatupidamises kajastab.

Paku24 kodulehel on kirjas, et portaali haldab OÜ Mumak Grupp. Ettevõte peaks kuuluma äriregistri andmetel noormehele nimega Janis Tererovski, kelle aadressiks on märgitud Läti. Helistades äriregistris olevale mobiiltelefonile vastas hoopis meesterahvas nimega Risto, kes enda sõnul oli selle ettevõtte omanik, kuid müüs selle kellelegi maha. Uurides, kas tegemist võis olla Janis Teterovskiga, vastas endine omanik, et võis küll.

Domeen Paku24 kuulub EENet andmetel ettevõttele Filifera, mille omanik on Urmas Sääsk ja juhatuse liige Janis Teterovski.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara