Autor: Kaubandus.ee • 27. november 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Oksjoniportaal kasutas loata Kaleva Traveli logo

Kaleva Travel tõdes, et neil pole midagi selle vastu, et oksjoniportaal Paku24 müüs edasi reisifirma kinkekaarti, ent nad taunivad asjaolu, et lubamatult on kasutatud kinkekaardi reklaamimiseks Kaleva Traveli logo.

"Me ei ole andnud Paku24 luba oma sümboolika ja logo kasutamiseks," tunnistas Kaleva Traveli tegevdirektor Merike Hallik.

Oleme esitanud Paku24-le järelepäringu sümboolika kasutamise kohta, lisas Hallik. Politseisse või kohtuse Kaleva Travel esialgu minna ei plaani.

Reisifirma juhi sõnul avastati oma logo kasutamine telereklaamist, kus Paku24 oksjonil olevat kaupa tutvustas.

Halliku sõnul on Kaleva Travelil olemas koostöökogemus oksjonikeskkonnaga sendikas.ee, kellega läbirääkimiste tulemusena jõuti kokkuleppele ettevõtte toodete müümise ja logo kasutamise osas.

Paku24 esindaja Meeli Maidla ütles, et ei näe põhjust, miks peaks oksjoniportaal kauba väljastajat selle müümisest teavitama. "Kuskilt otsast õige mõte, aga valesti kasutatud," sõnas selle peale Hallik. Suurimaks probleemiks peab ta ikkagi reisifirma logo ilma loata kasutamist.

Eile kirjutas aripaev.ee, et oksjoniportaal Paku24 kasutas loata Neste kütusekaarti, mida saab omada vaid juriidiline või füüsiline isik enda nimel ning mida pole lubatud edasi anda kolmandatele isikutele. Ka ei olnud oma kinkekaardi müümisest teadlik Automaailm, kes seda aga ära ei keelanud.

Paku24 kodulehel on kirjas, et portaali haldab OÜ Mumak Grupp. Ettevõte peaks kuuluma äriregistri andmetel noormehele nimega Janis Tererovski, kelle aadressiks on märgitud Läti. Domeen Paku24 kuulub EENet andmetel ettevõttele Filifera, mille omanik on Urmas Sääsk ja juhatuse liige Janis Teterovski.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757