Statistikaamet: rõivaste jaemüük 21% väiksem

Jaekaupade müük vähenes 2008. aasta
oktoobris eelmise aasta oktoobriga võrreldes püsivhindades 7%, teatas
Statistikaamet. Rõivaste jaemüük vähenes samas 21%.

Oktoobris oli jaekaubandusettevõtete kaupade jaemüük 4,6 miljardit krooni. Kaupade jaemüügi vähenemist mõjutasid peamiselt tööstuskaupade kauplused, kus jaemüük vähenes eelmise aasta oktoobriga võrreldes 14%.

Kaupade jaemüük vähenes eelmise aasta sama kuuga võrreldes enamikul tegevusaladel, välja arvatus postimüük ning apteegikaupade ja kosmeetikavahendite müük. Kõige rohkem ehk 21% vähenes jaemüük tekstiiltoodete, rõivaste ja jalatsite kauplustes. Nende kaupluste müügi langusele avaldas mõju eelmise aasta kõrge võrdlusbaas ning riiete ja jalatsite kõrge hinnatase.

Langus kinnisvara- ja ehitussektoris mõjutab jätkuvalt negatiivselt majatarvete, kodumasinate, rauakaupade ja ehitusmaterjalide kaupluste müüki. Neis kauplustes vähenes jaemüük aastaga 18%.

Eelmiste kuudega võrreldes elavnes jaemüük veidi toidukaupade kauplustes, jäädes eelmise aasta oktoobriga võrreldes samale tasemele. Nende kaupluste müügi elavnemisele aitasid kaasa oktoobris toimunud soodusmüügikampaaniad.

Septembriga võrreldes suurenes jaekaubandusettevõtete kaupade jaemüük püsivhindades 3%.
Jaekaubandusettevõtete müügitulu oli oktoobris 5,5 miljardit krooni, millest kaupade jaemüük andis 85%. Eelmise aasta oktoobriga võrreldes vähenes müügitulu jooksevhindades 2%, eelmise kuuga võrreldes aga suurenes 2%.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara