Tallinnas müüakse ligi 50 restorani

Pealinn on täis tühjalt seisvaid restorane,
kus peakokk paneks kohe panni tulele, kui vaid külastajaid oleks. Vaid vähesed
restoranid saavad hakkama, paljud vaaguvad hinge, poolsada söögikohta on aga
juba müüki pandud.

Restoranide kuldajad Tallinnas on selleks korraks möödas, kirjutas Eesti Ekspress. Kinnisvaraportaalide andmetel on Tallinnas müüki pandud poolesaja restorani pinnad või toimivad rendilepingud. Et viimaseid kliente, kes veel restoranidesse raha toovad, mitte sootuks kaotada või ära hirmutada, on söögikoha müükipanek asjaosaliste ringis kiivalt varjatud saladus. Keegi ei taha kaotada ka köögipersonali, kuldaväärt peakokast rääkimata.

Põhjus on lihtne - rahapuudus. Restoranide rasvasel ajal lakke kruvitud roahinnad ei vasta juba ammu enam rahva ostuvõimele. Teadagi - kui rasked ajad saabumas, siis on kõige lihtsam loobuda restoranis söömisest. Aeg-ajalt jõudis asi absurdini, kui ühe Tallinna restorani üks pearoog maksis umbes sama palju kui kolmekäiguline lõuna Inglismaal shy;Michelini tärniga pärjatud restoranis.

Hinna üleskruvimine restoranimenüüs käis samas tempos kinnisvarahindade komeedilennuga. Ühe restorani omanik pani odavamatele roogadele lihtsalt 25 krooni otsa selleks, et "inimestel oleks lihtsam sajasega maksta"!

Praegu on raskustes restoranid sõltumata hinnaklassist või asukohast.


Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt vajalik. Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik.

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara