Pandipakend lollitab taaravastuvõtjaid

Monopoolne Pandipakend hullutab ja lollitab
väikeseid taaravastuvõtjaid. Pakendiorganisatsioon ei maksa taara eest
õigel ajal ning väldib raha järele pärivate ettevõtjate
telefonikõnesid.

Raadi kaupluse omanik Nikolai Lambrik rääkis aripaev.ee-le, et OÜ Eesti Pandipakendiga on probleeme olnud selle loomisest alates. Kui alguses ette tulnud käivitumisraskused olid mõistetavad, siis nüüd mitu aastat hiljem võiks asjad kaupluse omaniku sõnul toimima.

„Lepingu järgi peavad nad meile raha maksma kuu lõpuks,“ sõnas Lambrik ning lisas: „nüüd on mitu kuud selline vigurdamine, et raha ei laeku. Väidetakse, et elektrit ei ole ja sellepärast ei saa maksta.“

Samuti on nii Lambrik ise kui teised tema poe töötajad Pandipakendisse helistanud ja sealt korrutatakse üha sama probleemi elektriga. Korduva helistamise korral visatakse toru ära. „See on ebakorrektne. Võtke vastu ja öelge, et raha ei ole,“ kommenteeris Labrik.

Kuigi võlgu Pandipakend otseselt ei jää, viivitavad nad poeomaniku sõnul maksmisega nii palju kui võimalik. Kolm kuni viis päeva on tavaline. „Võib-olla suurtel kettidel ei ole lugu, kui raha õigeaegselt ei saa, aga väikestel ettevõtetel on raske säilitada palka nii töötajatele kui ka iseendale,“ selgitas Lambrik.

Ka teadis mees rääkida, et ka paljudel teistel taara vastuvõtmisega tegelevatel poodidel on Pandipakendiga probleeme. Kui poed aga oma tarnijatele maksetega kasvõi päeva hilinevad, helistatakse neile ja öeldakse, et neid antakse inkassosse, rääkis Lambrik kinnisesse ringi sattumisest.

See summa, mida väike taara vastuvõtja iga kuu pikisilmi ootab ning mille pärast Pandipakend iga kuu peitust mängib, on umbkaudu 50 000 krooni.

„Ei olegi kuhugi pöörduda," vastas Lambrik küsimusele, kuhu ta saaks abi järele pöörduda. "Abi olen saanud ainult ajakirjandusest. Eelmine kord maksis Pandipakend siis võlgu olnud raha ära,“ lisas Lambrik.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kaubandust sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Tarkvara

Excellent pakub laoettevõtetele terviklikku lähenemist

Pidevalt suurenevate tegevusmahtude ja keerukate tarneahelate tõttu on oluline, et ettevõtte fookus püsiks põhieesmärgil ja ei varjuks tehniliste tegevuste taha. Ettevõtte eri funktsioonide ja osakondade tegevus peab käima käsikäes, sealhulgas raamatupidamine, müük ja laohaldus. Laoarvestus peab kajastuma ka finantsnäitajates ja vastupidi. Kuidas seda lahendada, räägib Excellent Business Solutionsi vanemkonsultant Eva-Mai Saard.

Erply tarkvara – iga poepidaja hindamatu abimees

Mäletad, mida su ema sulle õpetas? Pese enne sööki käed, sest see on eluliselt Kui ta õpetaks sind tarkvara valima, ütleks ta: võta Erply, sest ka see on eluliselt vajalik!

Statistika

E-KAUBANDUS

Teabevara