Autor: Kaubandus.ee • 16. detsember 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Saarioinen investeerib Rapla toidutehasesse 220 miljonit

Täna saab nurgakivi Soome toidukontserni Saarioinen Rapla lähistele rajatav uus toidutehas, mille rajamiseks kulub 220 miljonit krooni.

Vormitoite, eineid, salateid ja teisi valmistoite tootev tehas alustab tööd tuleva aasta sügisel ja hakkab tööd pakkuma ligikaudu sajale inimesele. Saarioinen Eesti OÜ juhatuse liikme Märt Vilbaumi kinnitusel saab ligi seitsme hektari suurusele krundile kerkivast tehasest Saarioineni kaasaegseim tootmisüksus.

"Uue tehase peamiseks eesmärgiks on suurendada tootmist ning pakkuda Baltimaade turul kvaliteetseimat valikut valmistoitu," märkis Vilbaum. Ta lisas, et tehas on ühtlasi Saarioineni esimene suurinvesteering väljaspool Soomet. Rapla uues tehases toodetavaid toidukaupu hakatakse turustama ka Põhjamaades.

Tehase pindala on 5000 m², selle kõrvale ehitatakse ka tuhanderuutmeetrine laokompleks. Uued tootmisliinid ning seadmed võimaldavad tehase tootmisvõimsust tulevikus suurendada. Aastaks 2014 planeerib ettevõte tõsta valmistoidu tootmismahu enam kui kolmekordseks.

Seni Meleco kaubamärgiga tooteid eelkõige Eesti turule valmistanud ASi Meleco tehas Tallinnas lõpetab uue Rapla tehase käikuandmisel tegevuse.

Meleco on 1995. aastal asutatud valmistoite tootev ettevõte, mis kuulub alates 2002. aastast Saarioinenile. Saarioinen on Soome erakapitalil põhinev toiduainetetööstuse kontsern, mis kuulub Soome juhtivate toidukäitlejate hulka ning on valmistoitude ja mitmete teistegi toidukaupade turuliider.

Saarioineni tegevus algas 1953. aastal. Ettevõttel on 2270 töötajat, käive ulatub ligi 350 miljoni euroni (5,5 mld kr).

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757